Linzensalade met falafelballetjes

Gepubliceerd op 28 maart 2020 om 17:00

Vanaf vandaag starten we met de Healthy Vegan weken. Dit houdt in dat we naast de gezonde recepten, je uitgebreid vertellen over de gezondheidseigenschappen van het recept. Want vegan eten hoeft niet moeilijk en ongezond te zijn. We proberen wel de balans te vinden tussen gezond en herkenbaar. 

In dit recept zitten verschillende ingrediënten die ontzettend gezond zijn. Daarnaast bevat het maar liefst bijna 5 gram vezels per persoon, voor je darmen dus heel fijn!

Edelgistvlokken is een van die ingrediënten, ze bevatten verschillende B-vitaminen (geen B12 overigens) en vezels. Je kunt ze voor gezondheidseigenschappen het best toevoegen als de maaltijd op je bord ligt, omdat veel gezonde eigenschappen verloren gaan bij verhitting.

Linzen zijn ook erg gezond, ze bevatten allereerst veel vezels en het is een goede bron van eiwitten en ijzer. Ook zijn ze rijk aan mangaan, fosfor, magnesium en foliumzuur. 

Champignons zijn rijk aan de mineralen kalium, koper en fosfor. Verder bevatten ze nog een aantal vitaminen en zijn ze calorie en vetarm. 

Uien zijn rijk aan de mineralen ijzer, calcium en kalium. Daarnaast bevatten ze B- en C vitaminen.

Vergeet niet dat kruiden ook gezondheidseffecten hebben, zo bevordert komijn de spijsvertering en zit het vol ijzer.

---

We hebben bewust geen olie weergegeven en dus ook niet mee berekend in de voedingswaarden.
Er zijn namelijk veel mensen die niet bakken in olie of vetsoorten. Je kunt ook bakken in het vocht van bijvoorbeeld de linzen. 

 


Dit heb je nodig
120 gram linzen
4 champginons, in blokjes gesneden
1 rode ui, in blokjes gesneden
1/2 rode paprika, gesnipperd
6 falafelballetjes, in vieren gesneden
3 volle eetlepels edelgistvlokken
1 theelepel komijn
1 theelepel nootmuskaat
2 handjes gemengde sla

Zo maak je het
Doe de gesneden ui, paprika, champignons in een pan en bak dit even aan op middel-hoogvuur. 
Doe er dan na een minuut of 4 de linzen bij en bak deze even goed en lekker mee. Voeg dan de gesneden falafelballetjes toe en bak ook deze even kort mee. Voeg dan de komijn en nootmuskaat toe en meng dit goed door je gerecht. 

Leg dan een handje sla op een bord en leg er de helft van de linzen salade bovenop.
Bestrooi het daarna met 1,5 eetlepel edelgistvlokken en klaar!

Eet smakelijk!

Laat weten wat je van het recept vindt!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deel het recept met anderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »