Glutenvrije pastasalade met cherrytomaat, rucola en basilicum

Gepubliceerd op 25 april 2020 om 16:30

Een pastasalade, het kan zo ontzettend lekker zijn! Pasta heeft de naam van ongezond, maar er zijn gelukkig veel verschillende soorten.
Wij gebruikten voor dit recept bruine rijst pasta, maar er is ook kikkererwtenpasta of zelfs van linzen te koop. Oftewel: je kunt een pastagerecht zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt.

Cherrytomaatjes zijn lekker zoet en sappig en hebben veel gezondheidseigenschappen, net als de gewone tomaat. Ze bevatten veel vitaminen, waaronder A, diverse B en C. Daarnaast bevatten ze diverse mineralen, waaronder kalium en magnesium.

Rucola is heel gezond, zo zit in 100 gram rucola 90% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K. Wat onder meer een belangrijke vitamine is voor het brein, maar ook voor onze botten. Daarnaast bevat rucola lekker wat ijzer en calcium. Belangrijke mineralen voor ons lichaam. Naast dat het gezond is, geeft het ook een heerlijke pittige smaak in je gerechten. 

Je kunt de salade nog verder verrijken als je dat wilt, bijvoorbeeld met rauwe ui gesneden. We hebben hier vorige week een uitgebreide blog over geschreven, waarom dat zo gezond is. De salade staat in een mum van tijd op tafel, dus ideaal voor als je weinig tijd hebt!

Dit heb je nodig (voor 1 persoon)

80 gram pasta (ongekookt gewogen)
35 gram rucola
1 dikke teen knoflook
150 gram cherrytomaatjes, in vieren gesneden
15 ml citroensap
een grote hand basilicum
Peper en zout naar smaak

 

Zo maak je het

Kook de pasta af zoals op de verpakking aangegeven. Snij ondertussen de cherrytomaatjes en maak de dressing van de citroensap, een halve hand basilicum (snij deze heel fijn) en een uitgeperst teentje knoflook. Meng dit goed door elkaar en laat dan even staan, zodat het lekker kan trekken.

Als de pasta klaar is, giet je deze af en spoel je het af met koud water. Meng de pasta dan door de rucola, cherrytomaatjes en de dressing die je hebt gemaakt. Meng het goed door elkaar en schep er de overgebleven basilicum over. Maak het geheel af door naar smaak peper en zout toe te voegen.

Lauwwarm is deze pastasalade het lekkerst!

Eet smakelijk!


Wil jij iedere week geïnspireerd worden om gezond plantaardig te eten?
Check dan hier alle informatie!

 

Laat weten wat je van dit recept vind!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deel het recept met anderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »