Asperges met broccoli-asperge bechamelsaus *vegan

Gepubliceerd op 8 april 2020 om 19:00

Peter is een geboren en getogen Limburger, dus de asperges konden natuurlijk niet missen op onze site. Sowieso natuurlijk niet omdat ze nu echt in het seizoen komen, maar als horecaman met een Limburgs hart maakte hij ze heel graag voor ons en natuurlijk plaatsen we hem ook graag op de site. 

De bechamelsaus die wij maakten is vegan en glutenvrij, maar als je kunt prima gewone bloem gebruiken!

Dit heb je nodig
350 gram krieltjes, schoongemaakt (niet geschild!)
1,5 kilo witte asperges
80 gram broccoli couscous
100 ml havermelk
3 eetlepels (glutenvrije) bloem
20 gram vegan margarine
Nootmuskaat
Peper en zout

Zo maak je het
Schil de asperges en snij ze aan de dikke zijde ongeveer 1 a 1,5 cm af. Doe de schillen samen met de uiteindes in een pan met 1,5 a 2 liter water en 1 eetlepel zout, zet dit op het vuur en breng het aan de kook. Laat het +- 5 minuten koken. Leg de geschilde asperges in een andere kookpan zodat ze plat op de bodem liggen en giet het vocht van de schillen (wel even zeven) hierop. Laat de asperges met deksel erop +- 8 minuten koken, zet dan het vuur uit en laat ze staan.

Smelt in een andere pan de 20 gram margarine en voeg daarna de (glutenvrij) bloem en havermelk toe. Breng dit onder voortdurend roeren aan de kook en voeg er langzaam wat kookvocht van de asperges aan toe, net zoveel tot er een mooi dikke gladde saus ontstaat. Voeg er nog de broccoli couscous aan toe en laat de saus langzaam doorkoken. Breng het op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat. Kook in de tussentijd de krieltjes in de krieltjes in de schil gaar en breng het op smaak met zeezout en strooi er evt. wat gehakte peterselie over.

Aan de gemaakte bechamelsaus kun je de overgebleven asperges (in stukjes) toevoegen. 

Serveer het geheel door 3 asperges op een bord te leggen en hierover de bechamelsaus te gieten en de krieltjes ernaast te serveren. 

 

Op zoek naar lekkere healthy gerechten en tip en trucs om helemaal gezond vegan te eten?
Wordt dan gratis lid van onze Facebookgroep Healthy Vegan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »