Andijvietaart met rode ui

Gepubliceerd op 2 maart 2020 om 11:59

Andijvie is een veelzijdige groente, je kunt er een lekker stamppot van maken, salades, maar dus ook een lekkere andijvietaart.
Dat laatste is precies wat wij hebben gedaan. Lekker en makkelijk!

Andijvie is een groene bladgroente en zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Edelgistvlokken zijn een must-have in je vegan keukenkastjes! Ze geven je gerechten een noot-kaasachtige smaak en zijn daarnaast ook nog eens enorm gezond. Ze zitten vol B-vitaminen en vezels (100 gram edelgist bevat 22 gram vezels), maar bevatten ook eiwitten en zink.

Als avondmaaltijd is het lekker met een voedzame salade erbij!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

5 bladeren taartdeeg
+- 250 gram andijvie
250 ml kokosroom
5 volle theelepels maizena
2 theelepels nootmuskaat
1 theelepel fenegriek
1/2 theelepel zout
1 rode ui
1 eetlepel geraspte vegan kaas (mozzarellastyle)
2 eetlepel edelgistvlokken

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de kokosroom in een pannetje en breng dit aan de kook, leng de maizena aan met wat water en roer dit glad. Giet dit vervolgens bij de kokosroom en laat het al roerend lekker dik worden. Voeg dan de nootmuskaat, zout en fenegriek toe en roer het tot een gladde dikke pap. Haal dit van het vuur af.

Snij de rode ui in blokjes en bak dit even aan in een bakpan.  Snij dan de andijvie fijn en voeg dit toe aan het kokospapje, net als de rode ui. Je kunt een klein beetje kaas en/of edelgistvlokken erdoor mengen als je dat lekker vind en schep het dan op de taartbodem. Gratineer het geheel af met de geraspte vegan kaas en de edelgistvlokken.

Zet het voor 25 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«