Wokgerecht met bloemkool, rode ui en champignons

Gepubliceerd op 28 februari 2020 om 13:13

Persoonlijk zijn wij dol op snelle eenpansgerechten, niet omdat we niet graag in de keuken staan natuurlijk, maar omdat het na een dag vol werk, school van dochter, zwemles, ballet e.d. heerlijk is om niet lang in de keuken te staan en toch een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Wokgerechten lenen zich daar uitstekend voor en het grote voordeel is, je krijgt een hoop gezondheid binnen!

Vandaag hebben we een wokgerecht met veel groente en zilvervliesrijst noodles!
Natuurlijk kun je andere noodles gebruiken als je dat lekker vind.


Dit heb je nodig (voor 2 personen)

Roosjes van een 1/4 (grote) bloemkool
1/2 paprika, grof gesneden in plakken
5 kastanjechampignons, grof gesneden in plakken
1/2 rode ui, grof gesneden
1/4 courgette, grof gesneden in plakken
1 eetlepel gele curry
3 eetlepels kikkererwten
een flinke scheut kokosmelk
90 gram (45 gram p.p.) zilvervliesrijst noodles (te koop o.a. van het merk Fairtrade Originial)
1 bosuitje, in ringen gesneden

Zo maak je het
Doe de bloemkoolroosjes en rode ui in een pan met een flinke scheut olie op hoog vuur.  Bak dit kort even aan en doe er dan de champignons, kikkererwten, courgette en paprika bij, ook even aanbakken en dan een flinke scheut kokosmelk toevoegen en de gele curry.
Zet het vuur iets lager en laat het nog een paar minuten een beetje doorpruttelen. 

Bereid de noodles zoals aangegeven op de verpakking en serveer het geheel met de groenten en noodles en garneer het af met de bosui. 

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »