Vegan spaghetti bolognese

Gepubliceerd op 11 februari 2020 om 10:46

Ben je ook zo dol op een lekkere spaghetti? Wij wel en ook bij onze kids is dit een favoriet! 
Traditionele spaghetti bolognese is natuurlijk met rundergehakt en heel origineel zelfs met volle melk. Dat bevat dit recept natuurlijk niet, maar de smaak is er niet minder om kunnen we je vertellen. 

We gebruikten geen gehakt, maar hebben voor linzen gekozen als vervanger hiervoor. Linzen zijn rijk aan eiwit en vezels, daarnaast bevatten ze natuurlijk nog veel meer voedingswaarde.


Dit heb je nodig (voor 2 personen)
160 gram volkoren spaghetti
1/2 blik linzen
1/2 paprika, in stukjes gesneden
1 ui, in stukjes gesneden
1/4 courgette, in blokjes gesneden
4 kastanjechampignons, in blokjes gesneden
1 prei
1 eetlepel Italiaanse Kruiden
300 gram tomatensaus (bijv. Bertolli of AH Biologisch met basilicum)
1 takje verse basilicum
1 teentje knoflook, uitgeperst

Zo maak je het

Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
Zet een bakpan op het vuur en fruit dan de ui aan en voeg vervolgens de paprika, courgette, champignons en prei toe. Bak dit voor ongeveer 5 minuten. Voeg dan de tomatensaus toe, samen met de uitgeperste knoflook, de Italiaanse kruiden en linzen. Laat dit nog even 5 minuten pruttelen en serveer het dan op een bord bovenop de spaghetti. 

Garneer het geheel af met een paar blaadjes verse basilicum.

Eet smakelijk!

 

Laat weten wat je van het recept vindt!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deel het recept gerust met anderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »