Vegan prei-kerrie schotel met bechamelsaus

Gepubliceerd op 13 januari 2020 om 10:40

Prei, het is een heel veelzijdige groente. Je kunt het in veel gerechten gebruiken, maar dit is een gerecht met prei in de hoofdrol.
Ontzettend lekker van smaak en redelijk simpel om te maken. De vegan bechamelsaus is lekker van smaak en je kunt er alle plantaardige melksoorten voor gebruiken. Wij gebruikten amandeldrink. 

Dit heb je nodig (voor 2 personen)
1 flinke prei
400 gram aardappelen
300 ml plantaardige melk
25 gram bloem
1 theelepel kerrie
1 theelepel nootmuskaat
2 teentjes knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
20 gram noten, fijngehakt
Peper en zout

Zo maak je het
Schil de aardappelen en snij ze in plakjes, kook ze dan voor ongeveer 15 minuten in een pan met water en wat zout. 
Snij de prei fijn en doe het met 1 eetlepel zonnebloemolie en de gesneden of geperste knoflook in een bakpan. Voeg naar smaak wat peper en zout toe en roer het  goed om en voeg dan de kerrie toe, blijf het goed omscheppen.

Zet nu de oven alvast aan op 200 graden.
Als de prei goed is zet je het in een bakje even weg en gebruik de pan dan om met de overgebleven olie en bloem een bechamelsaus te maken.
Roer de olie en bloem goed door, laat het lichtbruin worden en voeg dan telkens een scheutje melk toe, blijf goed doorroeren totdat al het melk is opgenomen. Voeg dan wat peper, zout en de nootmuskaat toe. Mocht de saus iets wat te dik zijn, kun je een klein beetje melk toevoegen, maar wees er wel voorzichtig mee. 

Pak een ovenschaal en leg hier op de bodem een laag aardappelschijfjes. Leg vervolgens de prei erop en schenk dan 3/4 van de bechamelsaus erop. Leg dan weer een laag aardappelschijfjes en schenk dan de resterende bechamelsaus eroverheen. Als laatste leg je de fijngehakte noten er op en zet je het geheel voor ongeveer 16-17 minuten in de oven. 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »