Gevulde paprika met quinoa en groenten

Gepubliceerd op 7 januari 2020 om 20:45

Paprika's kun je op enorm veel manieren gebruiken, de paprika vullen is een heel leuke manier!
Het is een heel goed gevulde paprika met alleen maar gezonde ingrediënten. Op het eerste oog denk je wellicht wat een hoop smaken, maar uiteindelijk past het heel goed bij elkaar!

Een heerlijke maaltijd die echt wel goed vult!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

2 paprika's
1/2 ui
40 gram quinoa
100 gram champignons
2 flinke handen spinazie
2 eetlepels kikkererwten
2 eetlepels mais
1 teentje knoflook
1 eetlepel rozijnen, geweld
1/2 blokje groentebouillon
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gember

Zo maak je het
Zet de oven aan op 175 graden.

Kook de quinoa volgens de voorschrift op de verpakking, maar niet in water.. Voeg het halve blokje groentebouillon toe aan het water.

Snijd de champignons, ui en knoflook fijn en doe het met een eetlepel kokosolie in een bakpan. Zet dit op hoog vuur en doe de kurkuma, kaneel en gember er ook bij. Zet het vuur uit na ongeveer 3-4 minuutjes. 

Snijd ondertussen de spinazie fijn en giet de quinoa af zodra deze klaar is. Voeg hier vervolgens de spinazie, kikkererwten en mais aan toe. Roer het geheel goed door elkaar en voeg dan het warme champignons-ui mengsel er ook aan toe. 

Snijd het dekseltje van de paprika en ,maak de paprika van binnen schoon, schep dan het mengsel in de paprika en zet het voor 15 minuten in de oven.

Je kunt ervoor kiezen om edelgistvlokken te gebruiken, deze kun je dan voordat je het in de oven zet eroverheen doen. Geeft een iets nootachtige, kaassmaak.

Eet smakelijk!


«   »