Spruitjes met krieltjes, ui en champignons

Gepubliceerd op 6 januari 2020 om 11:29

Spruitjes, bij de een geliefd en bij de ander gehaat. Wij houden van ze en laten ze nu ook nog eens bomvol vitaminen en mineralen zitten, waaronder vitamine C en B-vitaminen. In deze tijd dat veel mensen last van griep en verkoudheid hebben, is extra vitamine C geen overbodige luxe.  

Een leuk weetje over spruitjes is dat ze groeien de 'spruitjesplant' en dat deze wel tot een meter hoog kan worden! Google er maar eens op, toch een leuk gezicht :)

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

400 gram spruitjes
2 uien
1/2 bakje kastanjechampignons
200 gram krieltjes
Nootmuskaat

Zo maak je het

Maak de krieltjes schoon en snij ze in tweeën, maar laat de schil er om. Kook ze in 15 minuten gaar in wat water met een klein beetje zout.
Kook ook de spruitjes, voor ongeveer 10 minuten. Je krijgt dan spruitjes met een lekkere bite en behoud meer de gezonde eigenschappen.
Snij de uien en champignons fijn en bak ze wat aan, voeg de spruitjes en krieltjes nog even kort toe als ze klaar zijn.
Doe er de nootmuskaat bij en schep alles nog even een keer goed om.

Simpel, lekker en voedzaam!

 

Eet smakelijk!

 

Laat weten wat je van het recept vindt!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deel het recept met anderen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.