Snelle Mexicaanse bonenschotel

Gepubliceerd op 1 december 2019 om 18:35

Als je plantaardig eet zijn eiwitten zo'n onderwerp dat nogal eens voorbij komt. Deze bonenschotel is enorm eiwitrijk en daarnaast staat het binnen 10 minuten op tafel. We gebruikten een bonenmix met bruine bonen, kikkererwten, rode kidneybonen, witte boontjes en boter bonen. In de winkel zijn diverse varianten te koop, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken door verschillende soorten bonen en peulvruchten met elkaar te mengen.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

1 pot bonenmix 
1 pot milde tacosaus (bijv. van Albert Heijn of Santa Marina)
8 champignons
1/2 zak naturel tortilla chips
2 flinke handen rucola
Zout en peper

Zo maak je het

Laat de bonenmix uitlekken en doe het zonder vocht in een pan.
Verwarm de bonen en voeg de tacosaus toe. Laat dit lekker pruttelen en snijd de champignons erdoorheen.
Laat het dan nog ongeveer 4 minuten verder pruttelen en breng het verder op smaak met wat zout en peper.

Leg de rucola alvast op de borden en leg er dan de bonenmengsel op.
Serveer het geheel af met de tortillachips, maar je kunt ze ook apart serveren in een bakje op tafel.


Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.