Mexicaanse taco met kikkererwten, mais en groenten

Gepubliceerd op 16 november 2019 om 20:50

Persoonlijk ben ik dol op taco's, ze zijn in een handomdraai klaar en je kunt er zoveel lekkere verse groenten in doen.  Bij onze kinderen is dit zeker ook een favoriet recept.

De klassieke taco's zijn met gehakt, maar die hebben we mooi achterwege gelaten (je kunt natuurlijk vegan gehakt gebruiken als je dat wel graag gebruikt). Het is een taco vol met groenten, mais en kikkererwten. Veel verschillende voedingsstoffen, maar als je plantaardig eet is het extra belangrijk om uitgebalanceerd te eten omdat je wel alle voedingsstoffen binnen moet krijgen om optimaal gezond te zijn. 

Kikkererwten bevatten een lekkere portie eiwitten en ook bevat het ijzer, wat belangrijke voedingstoffen zijn. Daarnaast zijn ze vezelrijk, wat je darmen heel fijn vinden. Mais bevat vitamines B, C en daarnaast kalium en magnesium. In mijn blog over calcium kwam rucola al voorbij. Ook de andere groentes zitten allemaal boordevol vitaminen, mineralen en andere gezonde stofjes. Een heerlijke voedzame maaltijd! 

Het is een super snel gerecht, dus geen tijd is geen optie, binnen 20 minuten op tafel!

Dit heb je nodig (voor 3 tot 4 personen)

1/2 bakje kastanjechampignons
1 courgette
1 paprika
1 ui
1 blikje mais
1 blikje kikkererwten
2 handen rucola
6 taco schelpen
1 zakje taco kruiden
Chilisaus of tomatensalsa

Je kunt kiezen om de taco schelpen, taco kruiden en chilisaus apart te kopen of te kiezen voor een pakket als Knorr of andere merken. Als je zelf kruiden koopt, dan zijn de kruiden van Euroma Mexicaanse kruiden taco aan te bevelen, deze bevatten ook geen toegevoegd zout en bevatten alleen maar kruiden. (niks is gesponsord, het zijn gewoon tips)

Zo maak je het

1. Snijdt alle groenten in kleine blokjes, zet vervolgens een bakpan op het vuur met wat olie en doe de groenten in de pan en fruit het lekker even aan.
2. Doe er dan de mais en kikkererwten bij en vervolgens de taco kruiden met wat water (volg hierbij de verpakking van de taco kruiden)
3. Laat het geheel nog even pruttelen, als je de schelpen graag warm hebt kun je ze even in de oven leggen.
4. Leg de schelpen dan op een bord en vul deze met wat rucola en vervolgens met het groentemengsel. Serveer het geheel met de chilisaus of tomatensalsa.


Eet smakelijk!

 

Vind je het een fijn recept of wil je het delen met iemand? Gebruik dan de social knoppen.
Heb je een vraag of opmerking, laat dan gerust een reactie achter.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.