De Veganistische Keuken
De Veganistische Keuken
  • Home
  • Recepten
    • Basics
    • Soepen
    • Salades
    • Hoofdgerechten
    • Healthy bakken
    • Low-budget koken
    • Healthy snacks
    • Ontbijt en lunch
    • Whole food plantbased
  • Onze keuken
    • Voedingsweetjes
    • Kruiden
    • Vegan producten
    • Tips en trucs
  • Persoonlijk
    • Persoonlijk
    • Eetdagboek
  • Shop
    • Magazine
    • Healthy e-book
    • Online training: Weg met de kilo's!
    • Gratis: online Masterclass koken en bakken zonder olie
  • Over ons
    • Samenwerken
    • Contact
    • Privacy
  • Wat eet je dan?
  • Zoeken
  • Start vandaag met gezond plantaardig eten
    Klik hier voor alle info over de Healthy Vegan Academy

Healthy Vegan Quiche met prei, tomaat en champignon (glutenvrij)

26 jan. 2021 09:30

Quiche is zo'n recept wat op het oog totaal niet vegan lijkt en laat staan dat je er eentje maakt zonder olie. Dat is toch gelukt en ook nog glutenvrij. Het standaard recept is bloem, boter en water voor de bodem en als vulling is het een mix van room en eieren. Als we het zo schrijven dan krijgen we al buikpijn, maar goed..... wij maakten gelukkig een andere variant die diervriendelijker is en vele malen beter voor je gezondheid!

Lees meer »

Winterse dahl van rode linzen met zilvervliesrijst

19 jan. 2021 10:00

Dahl kent zijn oorsprong in de Indiase keuken en is een gerecht met peulvruchten en rijk aangevuld met kruiden en specerijen. Wij hebben de dahl aangevuld met zilvervliesrijst, maar naanbrood is ook een prima optie. 

Lees meer »

Tartaartje van zilvervliesrijst, walnoot en doperwten

29 dec. 2020 15:00

Tartaartje van zilvervliesrijst, het ziet er super mooi uit op je bord en het is heerlijk om te eten.Daarnaast alleen maar gezonde ingrediënten en ook al lijkt het op het eerst oog wat lastig om te maken, dat valt reuze mee! 

Lees meer »

Zoete aardappel ovenschotel met linzen en spruitjes

24 nov. 2020 14:00

Zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, kun je het beste stomen. Dit is verreweg de gezondste manier omdat op deze manier de antioxidanten en andere gezonde stofjes het best blijven bewaard. Dat is ook wat je wilt, want zoete aardappel heeft genoeg gezonde eigenschappen.

Lees meer »

Healthy Vegan Gourmetten! (glutenvrij)

21 nov. 2020 13:30

De tijd van gourmetten komt er weer volop aan met Sinterklaas, kerst en oud&nieuw in het vooruitzicht, dus werd het tijd voor een gourmet item op onze site. Alle gerechten zijn glutenvrij en healthy vegan. 

Lees meer »

Mini quiche met spruitjes en champignons

4 nov. 2020 17:30

We zijn al langer bezig met een lekkere whole food plant-based quiche te maken, maar echt tevreden waren we niet. Totdat we deze klaar hadden, de smaak is echt heerlijk geworden en we tonen het resultaat dan ook heel graag met je!

Lees meer »

Vegan quesedillas zonder kaas (glutenvrij)

2 nov. 2020 08:30

Quesedillas komen van oorsprong uit de Mexicaanse keuken en het is een soort tosti, maar dan met wraps en net als dat wij echt ontelbaar vele soorten tosti's kennen, zijn er ook heel veel verschillende soorten quesedillas. Wij maakten de vegan, whole food plant-based, versie voor je en het is eentje om je vingers bij af te likken. Zelfs onze, best kieskeurige, dochter Demi vond het lekker!

Lees meer »

Groene groenten ovenschotel (spruitjes, sperziebonen, tuinerwten, prei)

24 sep. 2020 11:30

Het seizoen van spruitjes is weer aangebroken en de een vind ze helemaal niets, terwijl de ander er enorm van smult. Wij smullen hier thuis allemaal - inclusief de kinderen - erg van spruitjes, ze hebben een heerlijke bite en daarnaast zijn het zeer gezonde mini-kooltjes. Ze bevatten onder meer veel vezels, kalium, selenium, enorm veel vitamine C (132 mg per 100 gram spruitjes) en vitamine K.

Lees meer »

Quinoa met rode biet, avocado en bleekselderij

23 jul. 2020 10:00

Een heerlijke voedzame maaltijd, dat kunnen we dit recept wel noemen. Gebaseerd op het whole food plantbased principe. Dit is een voedingspatroon gebaseerd op het eten van veel fruit, groenten, volkoren granen, zaden, ongebrande noten en peulvruchten.

Lees meer »

Zelf healthy falafelballetjes maken

10 jun. 2020 15:00

In kant en klare falafelballetjes zitten vaak ongewenste toevoegingen, maar wist je dat ze ook super simpel zijn om zelf te maken? Dat bewijst dit recept. Je bent er niet lang mee bezig en dan heb je echt balletjes die helemaal healthy zijn. Kikkererwten bevatten per 100 gram 7,9 gram eiwit en 7,2 gram voedingsvezel, maar daarnaast ook 53 mg calcium, 115 mg fosfor en 3 ug selenium.

Lees meer »

Oosterse noodles met rettich, paksoi en oven geroosterde pinda's

18 mei 2020 18:30

Persoonlijk hou ik enorm van noodles, vooral deze zilvervliesrijst noodles van het merk Fairtrade (#nospon)! Ik eet ze niet zo heel vaak, maar af en toe zijn ze enorm lekker. Deze keer maakte ik er een Oosters gerecht van omdat ik graag de oven geroosterde pinda's wilde verwerken. We gebruikten lekker veel groente en hieronder heb ik een aantal uitgelicht.

Lees meer »

Glutenvrije pastasalade met cherrytomaat, rucola en basilicum

25 apr. 2020 16:30

Een pastasalade, het kan zo ontzettend lekker zijn! Pasta heeft de naam van ongezond, maar er zijn gelukkig veel verschillende soorten.Wij gebruikten voor dit recept bruine rijst pasta, maar er is ook kikkererwtenpasta of zelfs van linzen te koop. Oftewel: je kunt een pastagerecht zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt.

Lees meer »
  • (1 / 2)
  • 1
  • 2
© 2019 - 2021 De Veganistische Keuken
Powered by JouwWeb