Print Friendly, PDF & Email

Deze home made pindasaus is makkelijk om te maken én je hebt er maar een paar ingredienten voor nodig. Wel kun je eindeloos variëren, want de een houdt juist van zoet, de ander van pittig of juist van zoet-zuur. Je kunt ook specerijen als kardemom en knoflook gebruiken om de smaak van je pindasaus verder te verrijken. Wij geven je de basic waarmee jij jouw eigen favoriet kunt creëren.

De pindasaus is lekker bij bijvoorbeeld deze Thaise curry of wat dacht je van deze nasi met plakjes banaan?

We kozen voor gemak om 100% pindakaas te gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook kiezen om het helemaal vanaf de basis zelf te maken met ongebrande pinda’s. Pinda’s uit de supermarkt zijn vaak gebrand en dan zijn ze gefrituurd, dat is natuurlijk niet gezond. Daarom koop je het beste rauwe pinda’s als je het zelf wilt maken, die kun je op de markt kopen. Let wel op: rauwe pinda’s kunnen giftig zijn, dus je doet er goed aan om ze eerst even in de oven te roosteren.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

100 gram 100% pindakaas
200 ml water
Stukje gember (duimtop grootte)

Variatietips

  • Wil je zoet? Week een dadel en pureer dit erdoor
  • Wil je pittig? Gebruik dan Spaanse peper om er door te mengen
  • Wil je zoet-zuur? Gebruik dan wat sap van een sinaasappel of ananassap

Zo maak je deze home made pindasaus

  1. Zet water op het vuur en meng hier de 100% pindakaas doorheen.
  2. Doe er de fijngehakte gember bij.
  3. Laat het even pruttelen zodat de smaken kunnen trekken en de pindasaus wat dikker wordt.

Eet smakelijk!

Wil je meer recepten? Ons kookboek “Boost je gezondheid met plantaardig eten” komt eraan! Je krijgt direct toegang tot de Healthy Vegan Academy met 100+ recepten! Klik hier voor alle informatie!

28 gezonde plantaardige dagmenu’s inclusief recepten en voedingswaarde. Bestel NU voor slechts €12,50 (t/m 19 mei)

         Maaltijdplan

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This