Print Friendly, PDF & Email

Eerlijk is eerlijk, het is geen goedkope taart, want je hebt er echt wel behoorlijk wat ingrediënten voor nodig. Het resultaat is dan ook wel echt heerlijk, wat ons betreft wel de moeite waard. De taart is niet heel zoet, maar al met al is het een heerlijke taart geworden waarvan je na 1 punt echt wel genoeg hebt en je lekker voldaan bent.

Je kunt de taart ook nog open snijden en er een laagje vanillepudding tussen doen, de taart is er stevig genoeg voor. Je kunt de boekweitmeel weglaten, maar dan is de taart iets minder stevig, wat het op zich prima kan hebben. De taart is glutenvrij, maar is dit belangrijk voor je dan doe je er goed aan om glutenvrij gecertificeerde havermout en havermeel te kopen.

Wil jij met 2021 in het vooruitzicht ook alle tools om gezond plantaardig te eten? Over 15 dagen openen we de deuren van de Healthy Vegan Academy, waar we kookfilmpjes plaatsen, waar je iedere week 7 heerlijke recepten vind voor een avondmaaltijd, iedere maand een dagmenu en exclusieve Masterclasses en lidmaatschap van de Healthy Vegan community! Klik hier voor alle informatie!

Dit heb je nodig

150 gram amandelmeel
100 gram havermeel
50 gram boekweitmeel
250 ml water plus 100 ml water
3 eetlepels havermout
10 gedroogde abrikozen
1 theelepel vanille-extract of aroma
1 theelepel kaneel
2 eetlepels 100% pindakaas
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel bakingsoda (+ zuur van bijv. citroensap)

Voor de stoofperen

1 liter water
5 stoofperen
300 gram blauwe bessen (diepvries)
1/2 theelepel kaneel
1/2 sinaasappel

Voor de vanillepudding
200 ml ongezoete kokosroom/melk
3 eetlepels havermout
2 mespuntjes kurkuma
6 gedroogde abrikozen

Zo maak je de stoofperentaart

De stoofperen

Breng het water aan de kook en voeg de blauwe bessen toe. Pureer het geheel fijn met een staafmixer of blender.
Haal het door een zeef heen in een andere pan, voeg de kaneel en de sinaasappel in blokjes toe, klein stukje schil is lekker
Schil de stoofperen en halveer deze, zet ze in het vocht en kook ze in een uur tot 5 kwartier op laag vuur gaar.
Maak als de stoofperen op staan de taart.
Snij de stoofperen in partjes en beleg de taart ermee. Je kunt 1 stoofpeer heel laten en een beetje insnijden, zoals wij op de foto deden voor een leuke presentatie.

De taart
Wel de abrikozen in heet water en snij ze vervolgens in stukjes.
Pak 250 ml water en doe dit in een mengbeker of blender, doe hier de 3 eetlepels havermout, de stukjes abrikoos, kaneel, pindakaas en vanille-extract of aroma bij. Meng dit goed door elkaar met de blender of staafmixer, zodat je geen stukjes abrikoos meer hebt.
Pak dan een mengkom en doe hierin de amandelmeel, havermeel, boekweitmeel en bakpoeder. Meng dit door elkaar en voeg dan het mengsel dat je zojuist maakte toe. Schep dit er goed doorheen en voeg dan beetje bij beetje de andere 100 ml water toe tot je een mooi beslag hebt.
Beleg je springvorm met bakpapier op de bodem, we hebben de zijkanten niet gedaan, maar dat kan natuurlijk wel.
Schep het beslag in je springvorm en zorg dat je het goed verdeelt.
Zet de taart voor 35-40 minuten in de oven. Check met een saté prikker of de taart gaar is, maar het hoort bij de taart dat het
een klein korreltje kan achterlaten. Laat de taart afkoelen voordat je de vanillepudding er op smeert.

Als de taart in de oven staat kun je vanillepudding maken.

De vanillepudding
Doe de kokosroom of melk in een pannetje en zet het op het vuur.
Maal de havermout fijn en als de kokosroom/melk kookt dan kun je de gemalen havermout toevoegen.
Voor de kleur voeg je de kurkuma toe en voeg de gesneden en gewelde abrikozen toe samen met het vanille extract of aroma..
Pureer het geheel met een staafmixer fijn en laat het koken tot het gebonden wordt.
Laat het afkoelen voordat je het op de taart smeert.

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This