Print Friendly, PDF & Email

Quiche is zo’n recept wat op het oog totaal niet vegan lijkt en laat staan dat je er eentje maakt zonder olie. Dat is toch gelukt en ook nog glutenvrij. Het standaard recept is bloem, boter en water voor de bodem en als vulling is het een mix van room en eieren. Als we het zo schrijven dan krijgen we al buikpijn, maar goed….. wij maakten gelukkig een andere variant die diervriendelijker is en vele malen beter voor je gezondheid!

We hadden nog geen quiche op onze site en het was de wens van ons beide om een echt toffe quiche te maken voor de site. Het deeg maak je relatief makkelijk en snel, zoals je op de foto ziet is ook de binnenkant goed gelukt.

Deze quiche maakten we als eerste en om zeker te weten dat het geen gelukstreffer was maakten we naar aanleiding van dit recept nog eentje voor in onze Healthy Vegan kook-community. Een nog uitgebreidere, maar ook die is zeer goed gelukt, dus we durven dit recept met een gerust hart te delen. We gebruikten kokosyog(hurt) en kokosmelk, maar kijk dat je de zo onbewerkt mogelijke variant gebruikt en altijd ongezoet.

Dit heb je nodig

Voor het deeg
120 gram havermeel (+ extra om het aanrecht te bestuiven)
100 gram boekweitmeel
200 gram ongezoete kokosyoghurt
6 olijven

Voor de vulling
250 ml ongezoete kokosmelk
30 gram kikkererwtenmeel (aangeroerd met water tot een papje)
1 grote prei
1 teentje knoflook
1 tomaat
1 eetlepel edelgistvlokken
1 theelepel kerrie
3 champignons
Peper naar smaak

Zo maak je deze heerlijke quiche

Het deeg

Doe de havermeel, boekweitmeel en kokosyoghurt in een kom en maak er een mooi deegje van.
Snij de olijven heel erg fijn en kneed dit door het deeg heen
Zet het dan 15 minuten in de koelkast om te laten rusten
Bestuif je keukenblad met wat havermeel en rol dan het deeg uit
Leg het in een quichevorm (bekleed het evt. met bakpapier, maar alleen op de bodem) en duw het dan er mooi in zodat de binnenkant dun belegd is en de zijkanten mooi op staan.

De vulling

Snij de prei, tomaat en champignons fijn en doe dit in een bakpan met een klein beetje water.
Voeg ook de uitgeperste knoflook toe.
Gaar dit even kort en voeg dan de kokosmelk toe samen met de kerrie en edelgistvlokken, verwarm dit en voeg dan het kikkererwtenmeel-papje toe.
Breng het verder op smaak met peper en laat het even koken. Als het is ingedikt schep je het op de quichedeeg. Verdeel het mooi gelijkmatig. Druk dan de randen van het deeg wat naar beneden.
Zet het geheel voor 30 minuten op 200 graden in de oven.

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This