Print Friendly, PDF & Email

Deze week hebben we een heerlijke Portugese groentesoep voor je gemaakt, zeker niet vergelijkbaar met onze eigen Hollandse groentesoep, maar wel heel erg lekker! Het is een soep die in veel Portugese restaurants wordt geserveerd. We hebben onze eigen twist eraan gegeven omdat het doorgaans met kool als garnituur wordt geserveerd,
maar wij gebruikten spinazie. Iets dat zeker past bij de soep.

Als je een slowcooker hebt, dan is deze soep ook zeer geschikt om daarin te maken.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

180 gram zoete aardappel (geschild en in kleine stukken)
200 gram aardappel (geschild en in stukken)
100 gram bospeen (geschild en in stukken)
50 gram prei (in dunne ringen)
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
1/2 theelepel gedroogde of 1 theelepel verse salie (gehakt)
2 laurierbladeren
1 liter water
150 gram tuinbonen (verse of diepvries)
citroensap van ongeveer halve citroen
zeekraal zilt/ peper

Zo maak je het

Doe een laagje water in een kookpan en voeg de ui, knoflook, laurier en de gedroogde salie toe (gebruik je verse salievoeg je deze samen met de prei toe). Breng dit aan de kook en laat het 2 minuten trekken. Voeg nu de zoete aardappel, aardappel, bospeen en prei toe. Schenk ook het water er bij en breng dit aan de kook. Laat het op laag vuur ongeveer 20 a 25 minuten met een deksel op de pan trekken. Haal de laurierbladen eruit en pureer de soep. Kook de tuinbonen beetgaar en haal het vliesje eraf (dit heet dubbel doppen ) en je krijgt dan fel groene bonen die uit elkaar vallen. Laat de soep op laag vuur koken en breng deze op smaak met peper zeekraal zilt en citroen. Voeg de tuinbonen toe en kook ze nog even kort mee. Gaar in een andere pan kort de spinazie en schenk de soep in een soepkom en voeg dan de geslonken spinazie toe

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This