Print Friendly, PDF & Email

Harira, een heerlijke pittige Marokkaanse soep, hebben we deze week voor je. De komende weken publiceren we de soep van zondag op zaterdag eind van de middag, omdat we deze lockdown gebruiken om je iedere dag te voorzien van een tip op het gebied van gezondheid, dat is belangrijker dan ooit en we willen je via Facebook en Instagram graag voorzien van nuttige tips. Deze pittige Marokkaanse soep, ook wel harira genoemd is er een zonder rundvlees zoals je veel ziet, maar de rest van de ingrediënten komen aardig overeen, toch hebben we er onze eigen stijl van gemaakt.

Toen ik, Trientje, op een woongroep met psychiatrische patiënten werkte hadden we een Marokkaanse mevrouw en die inspireerde me altijd ontzettend met het maken van heerlijke gerechten en we hebben zelfs samen een keer gekookt, was echt heerlijk! Linzen, kikkererwten, komijn en knoflook zijn veel gebruikte ingrediënten en daarnaast ook nog eens allemaal lekker gezond. Deze soep is heerlijk vullend, dus je hebt niet echt een bijgerecht nodig, maar het kan natuurlijk wel in de vorm van een lekkere salade!

Zelf maakten we de soep in een slowcooker die we sinds kort hebben en we moeten zeggen het is een makkelijke, gezonde manier van soep maken en daarbij blijven de smaken echt intact, je krijgt een heerlijk resultaat. We hebben de werkwijze op geschreven zoals je het in de pan maakt, maar als je een slowcooker hebt dus ook zeer geschikt!

Dit heb je nodig (voor ongeveer 3 koppen)

100 gram bleekselderij
100 gram rode paprika
120 gram kikkererwten (uit blik of zelf afgekookt)
100 gram groene linzen (uit blik of zelf afgekookt)
100 gram prei
70 gram tomatenpuree
4 flinke tomaten, in blokjes gesneden
1 flinke ui
2 teentjes knoflook, uitgeperst of fijn gesneden
1/2 Spaans pepertje
1 theelepel koriander
2 theelepels komijn
1 theelepel gemalen kaneelpoeder
1 theelepel oregano
Peper naar smaak

Zo maak je de Harira soep

Doe in de soeppan een klein laagje kokend water en voeg de ui, knoflook, paprika, bleekselderij en fijn gesneden Spaans pepertje toe samen
met de kruiden, specerijen en tomatenpuree.
Kook het geheel kort en voeg dan de 1 liter kokend water toe samen met de tomatenblokjes, prei, linzen en kikkererwten. Breng het aan de kook.
Laat alles op laag vuur koken voor ongeveer 25 tot 30 minuten en breng het verder op smaak met peper.

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This