Print Friendly, PDF & Email

We hebben deze week heerlijke pindakoeken voor je gemaakt.

Voor deze koeken gebruikten wij doppinda’s en dan denk je dat is wel een werk, nou dat is ook zo 🙂 Je kunt natuurlijk ook rauwe pinda’s kopen bij de notenboer en deze dan 8 a 10 minuten roosteren in de oven van 200 °C. Ook hebben we van havervlokken meel gemaakt door het met een keukenmachine of staafmixer tot een grof meel te malen, We voegen dit toe zodat er een brosser effect ontstaat.

Het zijn lekkere koeken die een volle pinda smaak hebben. Je kunt ze lekker eten bij een kop koffie of thee. Een gezond tussendoortje zoet van smaak en lekker eiwitrijk.

Dit heb je nodig (voor 5 of 6 koeken)

75 gram geroosterde pinda’s ( gemalen tot een grof meel)
60 gram havermeel
25 gram havervlokken (gemalen tot een grof meel)
6 stuks (verse) dadels
2 eetlepels pindakaas
1 theelepel bakpoeder
75 ml water
1 theelepel vanille extract of aroma
optioneel zijn: geroosterde pinda’s om af te garneren.

Zo maak je het

Doe het pindameel, samen met het havervlokkenmeel, havermeel en bakpoeder in een mengkom.
Doe de dadels samen met de pindakaas en de vanille extract of aroma in een mengbeker en voeg het water toe.
Maal dit met een staafmixer fijn. Voeg het vloeibare mengsel toe aan het meel en meng het tot een mooi soepel deeg.
Laat het 15 minuten rusten. Maak er nu mooie pindakoeken van en leg ze op een bakplaat met bakmatje of bakpapier.
Bak deze af in een voorverwarmde oven van 175°C voor 20 minuten.

Eet smakelijk!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)


Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This