Print Friendly, PDF & Email

De week is weer snel voorbij gegaan want het is weer zondag soepdag. Vandaag hebben we een recept van Minestronesoep, een klassieke Italiaanse boeren groentesoep. Deze soep dankt zijn naam aan minestra dat soep betekend en minestrone is dan het vergrote woord .Letterlijk betekend minestrone dus grote soep, dit omdat hij uit veel ingrediënten kan bestaan.

De soep wordt vaak als maaltijdsoep gezien, dit omdat men er peulvruchten of pasta in doet. Wij hebben er witte bonen in gedaan, dit omdat ze veel vezels en voedingsstoffen bevatten en dus goed voeden. Wij eten graag een goed snee boerenbrood bij de soep (liefst zelf gemaakt van noten en haver) Wij vinden het een lekkere soep die een goed gevulde maag geeft, maar niet al te zwaar op de maag ligt.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

200 gram tomaat (in blokjes)
100 gram wortel (in blokjes)
100 gram bleekselderij (in plakjes)
100 gram knolselderij (in blokjes)
100 gram prei (in ringen)
50 gram ui (gesnipperd)
100 gram witte bonen (uitgelekt en afgespoeld)
40 gram tomatenpuree
1 liter water
1/2 theelepel oregano
1/2 theelepel tijm
1/2 theelepel rozemarijn
1 eetlepel peterselie (gehakt)
1 theelepel venkelzaad poeder
Laurierblad met een kruidnagel
Gedroogde Zeekraal zilt (of Keltisch Zeezout) en peper naar smaak

Zo maak je het

Doe 1 liter water in een kookpan.
Voeg in de tussentijd de wortel, knolselderij, bleekselderij, ui, tomatenpuree en specerijen toe .
Breng dit langzaam aan de kook. Zet het daarna op een laag vuur en laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg nu de tomatenblokjes, prei en witte bonen toe.
Laat dit nog 15 minuten op laag vuur door trekken.
Breng de soep op smaak met zeekraal zilt en peper.

Eet smakelijk

Volg Peter


Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This