Print Friendly, PDF & Email

Lasagnebladen uit de supermarkt zijn vaak gemaakt van tarwe én we schreven daar al een blog over waarom tarwe niet zo gezond is.
Dit recept is daarom ideaal, want je hebt een heerlijke lasagne én dat van groente en linzen. Een heerlijke combinatie én linzen zijn een ideale vervanger van (vega(n)) gehakt, want het is rijk aan eiwitten en vezels. Daarnaast smaakt het heerlijk in deze saus!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

1/2 courgette
2 uien, gesnipperd
1 prei, in halve ringen
2 tomaten, in blokjes
1 wortel, in blokjes
5 eetlepels linzen
400 gram passata (tomatensaus)
1 eetlepel Italiaanse kruiden
6 eetlepels edelgistvlokken
2 theelepels nootmuskaat

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pak een bakpan en bak de ui en prei aan met wat water.
Doe er dan de blokjes wortel en tomaat bij en bak het goed aan.
Doe er de passata bij samen met de linzen en de Italiaanse kruiden.

Maak lasagnebladen van de courgette door ze met een kaasschaaf of mandoline in de lengte te schaven.
Bouw dan je lasagne op door eerst een laagje saus  in de schaal te leggen, dan de courgettebladen en dan weer saus, weer de bladen en eindigen met saus en daaroverheen een dun laagje edelgistvlokken en nootmuskaat.
Zet dit alles voor ongeveer 20-25 minuten in de oven zodat ook de courgettebladen lekker zacht worden.

Edelgistvlokken verliezen hun gezondheidseigenschappen als ze verwarmd worden, daarom doe je er goed aan om ze pas rijkelijk over je lasagne te strooien als het uit de oven komt.

Eet smakelijk!

Volg Peter


Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This