Print Friendly, PDF & Email

Ken jij dit of denk je, wat is dit nu weer? Vorig jaar kwamen wij er mee in aanraking omdat we een ayurveda challenge deden, het wordt ook wel Tumeric Latte genoemd én dat kun je heel soms zelfs in koffiebarretjes vinden.

Het heeft een gouden kleur vanwege de kurkuma die erin zit en het schijnt een kalmerende werking te hebben. Lekker voor het slapen gaan of juist bij het opstaan om de dag ontspannen te beginnen.

Kurkuma heeft ontstekingsremmende eigenschappen, maar zit daarnaast ook gewoon vol gezonde voedingsstoffen. Per 10 gram bevat kurkuma o.a. 4,4 gram eiwit, 2,1 gram voedingsvezel en 4,4 mg ijzer*

Heb jij al weleens Golden Milk gedronken of nog niet?

*cijfers: eetmeter Voedingscentrum

Dit heb je nodig (voor 1 kop)

250 ml amandelmelk
Een stukje kurkuma (+- 4cm)
1 plak gember
1/2 theelepel zwarte peper
1 theelepel ceylon kaneel
1 dadel

Optioneel: 2 kardemompeulen

Zo maak je deze Golden Milk

Doe de amandelmelk in een pannetje en verwarm dit, belangrijk is om het niet te laten koken. Snij de kurkuma en gember ondertussen in kleine blokjes en doe er de kaneel en zwarte peper bij (als je ook kardemompeulen wilt, kan dat er nu ook door), laat dit 10 minuten mee trekken. De laatste 2-3 minuten doe je er ook de fijn gesneden dadel bij én verwarm dit nog even lekker mee. Pak dan een klein zeefje (bijvoorbeeld een thee zeefje) en schenk het hierdoor heen zodat de gember, kurkuma en dadelstukje niet je mok in gaan.

Zo heb je een heerlijk gezond drankje!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This