Print Friendly, PDF & Email

Deze citroentaart is echt een heerlijke verwennerij en natuurlijk is het geen echte cheesecake, maar het heeft wel de structuur en ook de smaak ervan. Mocht je niet van citroen houden, dan kun je ook heel goed ander fruit gebruiken (let er dan wel op dat er een andere vochtbalans kan ontstaan en evt. meer agar agar nodig is)

Agar Agar is een plantaardige versie van gelatine en echt een must voor deze taart om het stevig te maken. Sommige mensen vinden het lastig om mee te werken, maar het belangrijkste is dat je het kookt. We krijgen regelmatig de vraag hoe je dadels vervangt, dat zou in dit recept kunnen met gedroogde abrikozen, maar dan wel iets meer dan de aangegeven dadel en zorg echt dat ze goed geweekt zijn zodat ze echt goed zacht zijn.

Dit heb je nodig

Voor de bodem
150 gram cashewnoten (ongebrand)
100 gram havermout
100 gram dadels, geweekt
ca. 50 ml water
1 theelepel vanille extract

Voor de vulling
400 ml kokosmelk (bijv. Go Tan, ongezoet)
Rasp en sap van 1 citroen
ca. 5 gram agar agar
50 gram dadels, geweekt
2 eetlepels havermeel (papje van gemaakt met water)
2 mespuntjes kurkuma

Benodigdheden
Bakvorm 18 cm doorsnede
Oven (voorverwarmen op 200 graden)

Zo maak je het

Doe alle ingredienten voor de bodem, behalve het water, in een keukenmachine en maal het fijn tot er een dikke massa ontstaat en voeg een beetje water toe totdat het een licht plakkerige massa is. Duw het in een vorm met bakpapier op de bodem en zet het in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 20 minuten. Als het klaar is, laat het dan afkoelen.
Breng de kokosmelk aan de kook, voeg de geweekte dadels toe en de rasp van de citroen. Maal dit fijn met een staafmixer en voeg nu de citroensap toe samen met een mespuntje kurkuma. Voeg het havermeelpapje toe en dan de agar-agar, zorg dat de kokosmelk kookt en roer het goed door.
Giet het op de bodem, maar zorg dat de bodem niet meer heet is (beetje warm mag wel) en zet het dan minimaal 2 uur in de koelkast. Zorg ook dat de bovenkant van de taart glad is.

Geniet van de taart!

Volg Peter


Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This