Print Friendly, PDF & Email

Dit kun je wel een bowl vol gezondheid noemen én een feestje op tafel. Je zet deze bowl voor €1,69 op tafel en de voedingswaarde hebben we onderaan ook voor je uitgerekend. Niet iedereen is fan van rode bieten, dus je kunt ook gewone hummus maken door de rode biet weg te laten.

Het is een flink bord vol eten, maar dan heb je ook wel heel wat energie in je lichaam gestopt om een tijdje vooruit te kunnen.

Dit heb je nodig (voor 1 bowl)

1 volle eetlepel mais
80 gram zilvervliesrijst
3 roosjes broccoli
3/4 rode biet (voorgekookt)
2 stengels bleekselderij
1 dikke reep mango
1 tomaat
80 gram kikkererwten (gekookt gewogen)
1 eetlepel zonnebloempitten
1/2 teentje knoflook
1 takje basilicum
1/4 sinaasappel

Zo maak je het

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
  2. Kook de broccoli kort voor ongeveer 5 minuten.
  3. Voor de kikkererwten gebruikten wij zelf gekookte kikkererwten, maar wij gebruikten deze koud, 60 gram in totaal. Gebruik 20 gram van de kikkererwten voor de hummus, pureer dit met een half (of kwart) plakje rode biet, het halve knoflookteentje en de zonnebloempitten. Breng dit op smaak met wat peper.
  4. Snij de mango en bleekselderij in kleine blokjes
  5. Snij het kwart sinaasappel, de overgebleven rode biet en de hele tomaat in partjes
  6. Bouw de bowl dan op door te beginnen met de gekookte zilvervliesrijst in het midden te leggen en aan de zijkant omhoog.
  7. Leg alle ingrediënten dan mooi er naast, volgorde mag je zelf bepalen en eindig met de rode bieten hummus in het midden. Vergeet de blaadjes basilicum niet, geeft een extra lekkere kruidige smaak.

Eet smakelijk!

Volg Peter


Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This