Print Friendly, PDF & Email

Laatst hebben we gevraagd welk recept men nog graag zou willen en toen kwam iemand met een whole food plant-based bobotie, die maken wij met veel liefde! We moeten er wel eerlijk bij zeggen dat we het zelf nog niet eerder hadden gehad, dus hebben we research gedaan, online, maar ook offline bij bekenden die hier wel in thuis zijn.

We maakten uiteindelijk onze eigen versie, zonder brood. Gehakt is eigenlijk een hoofdingrediënt van deze ovenschotel, hier hebben wij gekozen voor groene linzen. Je zou ook een combinatie kunnen gebruiken van groene en rode linzen. We hebben de ei gemaakt van plantaardige melk aangeroerd met kikkererwtenmeel, een heel handige manier én kikkererwtenmeel is ook nog eens lekker rijk aan eiwitten.

Wij gebruikten gedroogde abrikozen in plaats van rozijnen, omdat de meeste rozijnen olie bevatten. Mocht je liever rozijnen gebruiken, dan kun je dus de gedroogde abrikoos weglaten. Het is geen moeilijk recept, wel erg lekker!

Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 20 minuten

Dit heb je nodig

100 gram gedroogde groene linzen
200 ml plantaardige melk (ongezoet)
1,5 eetlepel kikkererwtenmeel
150 gram sperziebonen
2 kleine uien
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kerrie
1/2 theelepel kaneel
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
2 gedroogde abrikozen
1 part mango (kan ook appel)
1,5 eetlepel azijn
2 blaadjes laurier

Zo maak je deze healthy vegan Bobotie

  1. Spoel de linzen af en kook de linzen vervolgens volgens de verpakking gaar
  2. Doe een laagje water in een bakpan en gaar hierin de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook samen met de kaneel en een halve theelepel kurkuma en halve theelepel kerrie.
  3. Voeg na 2 minuten de sperziebonen toe en gaar het nog even een 3-4 minuten. Doe er dan de gekookte linzen bij en de tomatenpuree.
  4. Snij de gedroogde abrikozen in kleine stukjes net als de mango en voeg dit dan aan het linzenmengsel toe samen met de azijn.
  5. Doe in een pannetje de plantaardige melk, breng dit zachtjes aan de kook en voeg dan de kikkererwtenmeel toe samen met de overgebleven halve theelepel kerrie en kurkuma. Goed roeren is belangrijkanders krijg je klontjes en dat wil je niet!
  6. Schep het linzenmengsel in een ovenschaal én giet er het ‘ eimengsel ´ op. Leg hierop de laurierblaadjes en druk dit een beetje aan.
  7. Zet het voor 20 minuten in de oven op 200 graden, je kunt evt. de laatste 5 minuten de grill aanzetten voor een mooie bruine kleur
  8. Verwijder de laurierblaadjes en serveer. Geniet ervan!

Lekker om met wat zilvervliesrijst te serveren!

Eet smakelijk!

Voedingswaarde p.p. Healthy Vegan Bobotie

Kcal 411 Eiwit 18,3 gram Koolhydraten 63,4 gram Vet 4 gram Voedingsvezel 22,6 gram
Kalium 1341 mg Calcium 296 mg Magnesium 118 mg IJzer 5,1 mg Vitamine E 3,7 mg

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This