Print Friendly, PDF & Email

Deze heerlijke healthy vegan banoffee cake is echt een feestje om te eten en om te maken! Vandaag is de herfst begonnen, wij houden ervan! Herfst is echt het seizoen van verwarmende smaken en heerlijke kruiden en specerijen. Pompoen is weer volop in het seizoen én het stampotten seizoen komt weer aan. Het najaarsmagazine was dan ook een feestje om te maken, maar we blijven natuurlijk doorgaan met heerlijke recepten maken.

Vandaag hebben we deze heerlijke healthy vegan banoffee cake voor je, eentje met vele verwarmende smaken, een feestje om te maken en om te eten! Met banaan en een lekkere karamelsaus, uiteraard gemaakt van whole foods en een feestje om te eten. Hou je van bakken? Dan is het Bakpakket wellicht iets voor jou, check hier alle informatie!

Dit heb je nodig

100 gram havermeel
90 gram amandelmeel
100 ml water
2 eetlepels chiazaad
1 grote banaan
200 ml plantaardige melk (ongezoet)
1 1/2 theelepel bakpoeder
1 theelepel bakingsoda
2 eetlepels azijn
5 vijgen (2 voor karamel, 3 voor door de cake)
1 sinaasappel
1/4 steranijs
1/4 theelepel kaneel
2 peulen kardemom (zonder vliesje)

Benodigd Taartvorm 18 cm

Zo maak je deze healthy vegan banoffee cake

Meng de havermeel, amandelmeel en bakpoeder door elkaar.
Doe de plantaardige melk met de chiazaad en de 3 vijgen in een mengbeker en pureer dit fijn.
Zet een steelpannetje op het vuur met 100 ml water en doe hierin de steranijs, kaneel en kardemom, breng dit aan de kook en laat het op laag vuur een kleine 3 tot 5 minuten trekken.

Schil de sinaasappel en snij dit in kleine stukjes.
Zeef vervolgens het water met de specerijen en vang het op in een ander pannetje, voeg hier de sinaasappel en de overige 2 vijgen aan toe.
Breng het weer aan de kook en laat het 2 tot 3 minuten staan, van het vuur af, zodat de vijgen kunnen weken.
Pureer het geheel en laat het nog even indikken op het vuur voor ongeveer 2 a 3 minuten, totdat er een karamelachtige substantie ontstaat.
Zet dan het vuur uit en snij de banaan in stukjes, schep dit door de karamel, voeg het melk toe aan het meelmengsel en schep het goed door elkaar.
Schep vervolgens de banaan en karamel erdoorheen en voeg nu de bakingsoda toe, schep dit goed door en vervolgens de azijn.
Schep het in een met bakpapier beklede bakvorm.

Zet het voor 40-45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Check het met een saté prikker, het hoort bij de cake dat deze niet helemaal droog is.

Eet smakelijk!

P.s. wil jij plantaardig eten volledig integreren in je eigen leven? Koop dan nu ons boek “Boost je gezondheid met plantaardig eten” met extra veel voordeel en krijg vandaag nog toegang tot de kookcommunity, zo kun je direct starten!

 

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This