Healthy appelbeignet (glutenvrij)

Gepubliceerd op 11 december 2020 om 09:00


Naar aanleiding van de Facebook live hebben we een healthy appelbeignet gemaakt. Natuurlijk geeft het niet de suikerrijke smaak van de appelbeignet in de winkel, maar als je dat uit je hoofd zet, zijn deze heerlijk!

Je kunt ze nog verrijken door er kokosrasp over te strooien, als alternatief voor suiker. Niet dezelfde smaak, maar even goed wel heerlijk!
Je kunt evt. ook wat kaneel door het beslag doen, mocht je die smaak heel lekker vinden. Oftewel je kunt er veel kanten mee op!

Dit heb je nodig (voor ongeveer 6 stuks)

200 ml water
2 eetlepels havermout
1 banaan
100 gram havermeel
6 plakken appel (in ronde schijven)
1 theelepel vanille-extract of aroma
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneelpoeder

Zo maak je het

  1. Doe het water samen met de havermout, de banaan en vanillearoma in een mengbeker of blender en maal het tot een gladde massa.
  2. Doe de havermeel samen met de bakpoeder en de zojuist gemaakte gladde massa in een mengkom en roer het tot een glad beslag.
  3. Kook de appelschijven in een laagje water met de kaneel beetgaar. Haal die schijf vervolgens door het beslag en bak het in een hete (!) bakpan
    om en om bruin en gaar.

Eet smakelijk!

 

2021 gezond starten? Profiteer nu nog van €20,00 korting op de Healthy Vegan Academy jaarlidmaatschap!
Klik hier voor alle informatie!

 

 

 

 

Volg je ons al?


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.