Citrus granola laagjes pudding (glutenvrij)

Gepubliceerd op 10 december 2020 om 14:00

Toen we aankondigden een Facebook live te gaan organiseren kregen we de vraag voor een lekker fris en niet te moeilijk glutenvrij dessert.
Nu denk je misschien, deze is nog best wel lastig, maar dat valt reuze mee. Daarbij kun je het heel goed voorbereiden. Dus het is een ideaal dessert als je iets leuks op tafel wilt zetten.

We gebruikten glutenvrij gecertificeerde havermout en we kunnen wel zeggen dat het een echt fris dessert is geworden waarbij je suiker of andere toevoegingen echt niet mist!

Een vrolijk dessert! Wil je meer gezonde recepten? Dan is de healthy vegan acdemy iets voor jou! Check deze link voor alle informatie hierover.

Dit heb je nodig (voor 2 desserts)

500 gram ongezoete kokosyog(hurt) of een andere plantaardige soort
100 gram verse mango, in blokjes
1 citroen, geschild en in stukjes
1 theelepel vanilleextract of aroma
1 theelepel agar agar
200 ml water
3 eetlepels havermout
1 mespuntje kurkuma

Voor de granola
4 eetlepels havermout
2 eetlepels kokosrasp (beste vers van de kokosnoot)
4 gedroogde abrikozen, fijngesneden
3 eetlepels water
3 eetlepels gemengde noten

Zo maak je het

  • Maak van het water en de havermout een soort havermelk door het te mengen in de blender of met de staafmixer. Laat dit dan even staan.
  • Doe het nu in een pan en voeg de mangostukjes toe, samen met een mespuntje kurkuma en breng het aan de kook.
  • Giet het dan in een blender en draai het tot een glad geheel (kan ook met een staafmixer als je geen blender hebt)
  • Giet het dan terug in de pan, breng het terug aan de kook en voeg de agar agar toe. Roer dit heel goed erdoorheen en laat het dan 2 minuten zachtjes koken. Als het gekookt heeft laat het dan afkoelen. 
  • Als het iets is afgekoeld voeg je de citroenstukjes toe samen met de vanillearoma of extract en 2 eetlepels kokosyog(hurt)

De granola

  • Zet een bakpan op het vuur en voeg de havermout toe en voeg de kokosrasp samen met de noten toe.
  • Bak dit in 3 tot 4 minuten mooi bruin en voeg als laatste de eetlepels water en de abrikozen stukjes toe.

Maak de glaasjes door

  • Doe een laagje granola in het glas en schep er dan een laagje mangosaus op, dan een laagje kokosyog(hurt) en weer een laagje granola, dan een laagje mangosaus en als laatste een laagje granola.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

Volg je ons al?


«   »