
Als je fudge intypt op Google, krijg je Wikipedia die zegt: "Fudge is snoep dat is gemaakt van boter, suiker en melk of room." Oeppssss, wij gebruikten niets van dat alles en toch... is het een heerlijke fudge geworden. Doordat er geen olie in zit is het een wat zachtere fudge, maar door het in te vriezen en kort daarna te eten heeft het toch een stevige bite.
Wij gebruikte pecannoten, maar deze kun je ook vervangen door andere noten die je lekker vind of weglaten als je bijvoorbeeld een notenallergie hebt of het niet lust. Deze fudge is een heerlijke snack voor als je visite krijgt of gewoon lekker bij een kop thee of koffie.
Heb je al gelezen dat we een eigen Healthy Vegan Academy hebben gemaakt die 1 januari de gaat deuren openen? We hebben al heel veel enthousiaste aanmeldingen gekregen en daar zijn we heel dankbaar voor! Wil jij ook alles leren over gezond plantaardig eten door kookvideo's, weekschema's, dagmenu's, masterclasses en een community? Klik dan hier voor alle informatie
Dit heb je nodig (voor ongeveer 6-8 stuks)
80 gram dadels
2 eetlepels 100% pindakaas (evt. met stukjes pinda)
1/4 stukje banaan
2 theelepels speculaaskruiden
4 pecannoten, fijn gehakt
Zo maak je het
- Week de dadels 5 minuten in koken water om ze zacht te laten worden.
- Doe vervolgens alle ingrediënten bij elkaar, zorg wel dat de pecanoten echt fijn gehakt zijn anders kun je er strakjes geen blokjes van snijden
en pureer dit fijn. - Bekleed een vorm met bakpapier en giet dan het beslag in de vorm.
- Zet dit voor een nachtje in de vriezer en snij er blokjes van en pak deze in met
vetvrij (bak)papier en bewaar het in de vriezer. - Het beste te eten als je het net 10 minuten uit de vriezer hebt gehaald.
Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt en deel je het op social media?
Tag ons dan via @deveganistischekeuken, dan kunnen we jouw creatie zien en dat vinden we heel erg leuk!
Heb je onze gratis 3 gangen kerstdiner al aangevraagd?
Klik hier om je aan te melden.
Reactie plaatsen
Reacties