Healthy pizza met bloemkoolbodem

Gepubliceerd op 4 oktober 2020 om 13:30

Pizza ongezond? Nee hoor dat hoeft echt totaal niet, dat laat deze pizza wel zien!
Deze healthy pizza is gemaakt met een bloemkoolbodem, hiervoor gebruikten we naast bloemkool ook teffmeel.

Teffmeel een glutenvrije meelsoort en bijzonder voedzaam, een kleine pizza is daarom genoeg om lekker vol te zitten.

Deze pizza kun je natuurlijk helemaal bekleden zoals jezelf wilt, je kunt andere groentes gebruiken. De edelgistvlokken gebruiken we omdat het een hartige smaak geeft, het bootst niet echt kaas na, maar het geeft toch wel een lekkere smaak. Doordat je het verwarmt verlies je wel de gezondheidseigenschappen van edelgistvlokken, dus je kunt er ook gerust nadat het uit de oven komt er nog een beetje overheen strooien. Lekker en gezond!

Een pizzabodem van bloemkool heeft wel een andere smaak dan dat van gewoon bloem of volkorenmeel met gist, maar persoonlijk vonden wij het een zeer verassend lekkere smaak!

Dit heb je nodig
voor de bodem

250 gram bloemkool
60 gram teffmeel
2 eetlepels lijnzaad, aangeroerd met 6 eetlepels water*
1 teentje knoflook
2 eetlepels edelgistvlokken
1/2 theelepel nootmuskaat
Peper en zout

*als je hele lijnzaad gebruikt, zorg dan dat je het wel breekt van te voren.

Voor het beleg
3/4 blikje tomatenpuree
2 theelepels oregano
4 eetlepels edelgistvlokken (2 el per pizza)
2 theelepel nootmuskaat
1/2 prei, fijn gesneden
1/4 courgette, in kleine blokjes gesneden
1/2 ui, in stukken gesneden

Zo maak je het

  1. Maak de bloemkool fijn door het in een keukenmachine te doen, niet te fijn, mag wat bite aan zitten.
  2. Om de smaak van de bloemkool wat meer te krijgen, gaar de bloemkool een minuut of 4 in een bakpan met echt een heel klein beetje water.
  3. Doe er dan de teffmeel, edelgistvlokken, uitgeperste knoflook, nootmuskaat, peper en zout bij. Voeg daarna het gemaakte lijnzaadpapje toe en staaf het met een staafmixer tot een mooi deegje.
  4. Pak de bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Verdeel het gemaakte deegje in 2 stukken en maak er op de bakplaat 2 mooie pizzabodems van.
  5. Zet het dan voor 10  minuten in de oven
  6. Ondertussen kun je de groentes voor op de pizza even kort garen in een bakpan met een beetje water.
  7. Haal dan de pizza uit de oven en beleg het dan met tomatenpuree, oregano, edelgistvlokken, zout en nootmuskaat en daarbovenop de groentes. Strooi nog een beetje edelgistvlokken erop en zet het dan voor 10 minuten in de oven.

 

VOLG JE ONS AL?


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.