Zoete aardappelpannenkoekjes

Gepubliceerd op 27 maart 2020 om 13:30

Deze zoete aardappelpannenkoekjes zijn echt bijzonder lekker en gezond. Je kunt ze zelfs als ontbijt (zou de ketchup dan wel weglaten ;-)) eten voor een powerstart van je dag. Maar ook als snack of lunch zijn ze erg lekker.  Kikkererwtenmeel is erg rijk aan eiwitten en gewoon te koop bij de Albert Heijn of andere supermarkten (meestal in het alternatieve schap). 

Makkelijk te maken en ook bij kids erg in trek, vanwege de zoete smaak die de zoete aardappelen geven.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

2 middelgrote zoete aardappels (geschild en grof geraspt)
4 eetlepels havermelk 
4 eetlepels kikkererwtenmeel
4 eetlepels aquafaba, niet opgeklopt
Zout/peper/Italiaanse kruiden

Zo maak je het

Meng de geraspte zoete aardappels met de kikkererwtenmeel, havermelk en aquafaba. Voeg vervolgens de zout, peper en Italiaanse kruiden toe naar smaak. Pak een bakpan met een goede anti-aanbaklaag en maak van het zoete aardappelmengsel kleine hoopjes in de pan en druk ze goed plat met een lepel of spatel. Bak ze dan in ongeveer 3 minuten per kant op middelhoogvuur knapperig en gaar.

Je kunt ze serveren met wat ongezoete ketchup. 

Eet smakelijk!

 

Laat weten wat je van dit recept vindt!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deel het recept gerust met anderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

 »