Healthy Vegan Pistache Koekjes

Gepubliceerd op 26 februari 2021 om 14:00

Het is vandaag wereld pistache dag en ja we vonden wel dat we hier aandacht aan moesten besteden. Het is namelijk een super gezond nootje en Trientje is er ook echt dol op, dus we zetten dit nootje met veel liefde even in het zonnetje.

Even een paar pistache voedingsfacts op een rij:

  • Minder calorieën in vergelijking tot andere noten
  • Veel eiwitten (23.8 gram per 100 gram pistache)
  • Vezelrijk (9.5 gram voedingsvezel per 100 gram pistache)
  • Rijk aan ijzer (4,3 mg per 100 gram pistache)
  • Rijk aan calcium en kalium (resp. 131 mg en 871 mg per 100 gram)
  • Bron van beta caroteen en luteine. 

Kortom gezonde nootjes en ze hebben lichtzoete smaak, dus erg lekker!

Dit heb je nodig (Voor ongeveer 12 koekjes)

75 gram gepelde ongebrande pistache nootjes
90 gram havermeel
50 ml  kikkererwtenvocht
50 gram verse dadels (geweld in 50 ml hete brandnetel thee)
1 eetlepel brandnetelthee
1/2 theelepel bakpoeder

Zo maak je het 

Maal de pistachenootjes fijn en doe deze samen met de havermeel in een mengkom.

Laat de fijn gesneden dadels 10 minuten wellen in de hete brandnetel thee.

Klop het kikkererwtenvocht samen met het bakpoeder op tot het luchtig is (maar hoeft niet helemaal stevig te zijn).

Haal de dadels uit de thee en doe ze bij het opgeklopte kikkererwtenvocht en maal dit met een staafmixer tot een fijne massa.

Schep het mengsel door de meelmengsel en maak er een mooi beslag van en laat het ongeveer 5 minuten staan.

Verdeel het in 12 gelijke delen en maak hier mooie balletjes van en leg ze op voldoende afstand op een bakplaat. Druk ze iets plat met de achterkant van de lepel.

Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven van 200 °C voor ongeveer 12 minuten.

 

Hebben de pistache koekjes gesmaakt?

We vinden het leuk om van je te horen!

 

Meer Healthy Bakken


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.