
Onze dochter Demi wilde heel graag een citroencake en dus ging Peter aan de slag. We wilden een cake die ook echt op cake lijkt maken, dus beetje kruimelig en een licht krokante buitenkant. Dat is zeer goed gelukt en ook de bij de kinderen viel de cake goed in de smaak. Een lekkere gezonde cake, maar zoals ik gisteren schreef in de blog over calorieën geniet van een plakje (of 2), maar eet niet de hele cake in een keer op :-)
Haver is van nature glutenvrij, maar is glutenvrij echt belangrijk voor je, kies dan de glutenvrij gecertificeerde variant.
Dit heb je nodig
100 gram boekweitmeel
100 gram havermeel
200 ml kokosmelk (ongezoet)
100 gram dadels (geweekt in kokend water)
1 citroen voor sap en rasp
2 eetlepels yoghurt (ongezoet)
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel bakingsoda
Zo maak je het
- Meng de boekweitmeel, havermeel en bakpoeder door elkaar,
- Doe de rasp en sap van de citroen met 2 eetlepels kokosyoghurt, de kokosmelk en de geweekte dadels in een mengbeker of keukenmachine en maal dit fijn.
- Giet dit bij het meelmengsel en roer het tot een mooi beslag.
- Bekleed de cakevorm met bakpapier en roer de bakingsoda door het beslag en giet het dan in de cakevorm.
- Zet het 25 minuten in de oven op 200 graden en test na 25 minuten met een sateprikker of je cake gaar is.
Eet smakelijk!
Heeft de citroencake gesmaakt?
We vinden het leuk om van je te horen!
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Ft%2Fy%2Fb%2Ftemp-irwuhbnbwbvkzhgngikn%2Ftsdvx1%2FCover1-4.png)
Meer Healthy Bakken
Healthy Vegan Pistache Koekjes
Het is vandaag wereld pistache dag en ja we vonden wel dat we hier aandacht aan moesten besteden. Het is namelijk een super gezond nootje en Trientje is er ook echt dol op, dus we zetten dit nootje met veel liefde even in het zonnetje.
Healthy Vegan Citroencake (glutenvrij)
Onze dochter Demi wilde heel graag een citroencake en dus ging Peter aan de slag. We wilden een cake die ook echt op cake lijkt maken, dus beetje kruimelig en een licht krokante buitenkant. Dat is zeer goed gelukt en ook de bij de kinderen viel de cake goed in de smaak. Een lekkere gezonde cake, maar zoals ik gisteren schreef in de blog over calorieën geniet van een plakje (of 2), maar eet niet de hele cake in een keer op :-)
Pannenkoekentaart met mango-munt yoghurt (glutenvrij)
Wij kijken elke zondagavond graag naar Heel Holland Bakt en toen daar een pannenkoekentaart in voor kwam, keken we elkaar aan en wisten we genoeg. Dat gaan wij ook maken! Demi en Jip zijn dol op pannenkoeken en we bakken het meerdere keren per week, dus hoe we pannenkoeken moeten bakken weten we wel, maar een taart hadden we er nog nooit van gemaakt. Leuke uitdaging dus!
Healthy Vegan Pindakoeken (glutenvrij)
We hebben deze week heerlijke pindakoeken voor je gemaakt.
Healthy Vegan Kruidkoek (glutenvrij)
Deze heerlijke kruidkoek is makkelijk om te maken en echt super lekker om te eten. Jip, onze zoon van 2, was de eerste die mocht proeven en zijn favoriete woordje is momenteel 'bah' (en 'iewww'), maar over deze koek deed hij niet moeilijk en peuzelde deze lekker op. Wij zelf hebben er ook van genoten, de kruiden komen goed tot hun recht. Als je het een dag laat staan (ja.... lastige klus ;-) ) is de koek nog lekkerder, omdat dan echt alle smaken zijn doorgetrokken.
Chocolate chip cookies (glutenvrij en vrij van geraffineerde suiker)
We hebben deze week heerlijke chocolate chip cookies voor je gemaakt.
Reactie plaatsen
Reacties