Wij kijken elke zondagavond graag naar Heel Holland Bakt en toen daar een pannenkoekentaart in voor kwam, keken we elkaar aan en wisten we genoeg. Dat gaan wij ook maken! Demi en Jip zijn dol op pannenkoeken en we bakken het meerdere keren per week, dus hoe we pannenkoeken moeten bakken weten we wel, maar een taart hadden we er nog nooit van gemaakt. Leuke uitdaging dus!
We gebruikten agar-agar om de mango-munt yog(hurt) wat steviger te maken. We combineerden chocoladepannenkoeken met naturel pannenkoeken. Al met al is het een heel lekkere combinatie geworden. De dadels in de naturel pannenkoek zijn nodig omdat er anders geen suikers in zitten en je geen bruine pannenkoeken krijgt. De chocoladepannenkoeken kleuren wel vanwege de cacao, maar gebruik de kant welke het mooiste bruin is met de zijde omhoog.
De pannenkoeken zijn gemaakt van havermeel, wat nature glutenvrij is, maar als glutenvrij echt belangrijk is voor je, kies dan een glutenvrij gecertificeerde variant. Natuurlijk kun je ook je eigen favoriete pannenkoekenrecept gebruiken om pannenkoeken te bakken.

Dit heb je nodig
Voor de chocoladepannenkoeken
300 gram havermeel
1,5 theelepel bakpoeder
675 ml water
3 eetelepels havermout
3 theelepels cacao
Voor de naturelpannenkoeken
300 gram havermeel
1,5 theelepel bakpoeder
675 ml water
3 eetlepels havermout
3 dadels
Voor de vulling
2 mango´s
300 gram yog(hurt)
3 takjes munt
1 theelepel agar-agar
Zo maak je het
Maak eerst de pannenkoeken
- Doe de havermout en het water in een keukenmachine of mengbeker en maal het fijn. Bij de naturel pannenkoeken maal je ook de dadels er door.
- Meng dan de havermeel met de bakpoeder en bij de chocoladepannenkoeken ook met de cacao, doe er dan de gemaakte havermelk bij en meng het tot een mooi pannenkoekenbeslag. Is het iets te dik, dan kun je wat water toevoegen.
- Bak dan eerst de naturelpannenkoeken en vervolgens de stapel chocoladepannenkoeken. Wij bakten het in een bakpan met anti-aanbaklaag zonder olie.
Ga dan verder met de vulling
- Snij 1 mango in stukjes en doe dit in een pannetje met een eetlepel water, pureer het geheel met een staafmixer.
- Breng dit aan de kook en doe de agar-agar erbij.:Laat dit nog even kort koken, zodat het goed opgenomen wordt.
- Haal het dan van het vuur en doe de yoghurt in een mengkom en doe de blaadjes van 1,5 takje munt erbij samen met de gepureerde mango. Pureer dit met een staafmixer door elkaar.
- Snij de andere mango in mooie blokjes of reepjes, want die ben je straks nodig.
De taart bouwen
- Om de pannenkoek gelijk te krijgen steek je het uit met een springvorm of taartring, net je wat hebt.
- Leg daarna een naturelpannenkoek op de bodem in de springvorm of taartring en beleg deze met de mangoreepjes of blokjes aan de buitenkant en mango-muntyoghurt aan de binnenkant. Daarna leg je er een chocoladepannenkoek op en die beleg je net andersom, namelijk mango aan de binnenkant en yoghurt aan de buitenkant. Dit hou je vol totdat je een mooie taart hebt. Wij hielden 3 pannenkoeken over, maar je kunt de taart ook hoger maken.
- Op de top smeer je wat mango-muntyoghurt en steek hier wat verse munt in.
- Haal dan voorzichtig de springvorm of taartring weg en klaar is je taart!
Heeft de pannenkoekentaart gemaakt?
We vinden het leuk om van je te horen!
Meer Healthy Bakken
Healthy Vegan Pistache Koekjes
Het is vandaag wereld pistache dag en ja we vonden wel dat we hier aandacht aan moesten besteden. Het is namelijk een super gezond nootje en Trientje is er ook echt dol op, dus we zetten dit nootje met veel liefde even in het zonnetje.
Healthy Vegan Citroencake (glutenvrij)
Onze dochter Demi wilde heel graag een citroencake en dus ging Peter aan de slag. We wilden een cake die ook echt op cake lijkt maken, dus beetje kruimelig en een licht krokante buitenkant. Dat is zeer goed gelukt en ook de bij de kinderen viel de cake goed in de smaak. Een lekkere gezonde cake, maar zoals ik gisteren schreef in de blog over calorieën geniet van een plakje (of 2), maar eet niet de hele cake in een keer op :-)
Pannenkoekentaart met mango-munt yoghurt (glutenvrij)
Wij kijken elke zondagavond graag naar Heel Holland Bakt en toen daar een pannenkoekentaart in voor kwam, keken we elkaar aan en wisten we genoeg. Dat gaan wij ook maken! Demi en Jip zijn dol op pannenkoeken en we bakken het meerdere keren per week, dus hoe we pannenkoeken moeten bakken weten we wel, maar een taart hadden we er nog nooit van gemaakt. Leuke uitdaging dus!
Healthy Vegan Pindakoeken (glutenvrij)
We hebben deze week heerlijke pindakoeken voor je gemaakt.
Healthy Vegan Kruidkoek (glutenvrij)
Deze heerlijke kruidkoek is makkelijk om te maken en echt super lekker om te eten. Jip, onze zoon van 2, was de eerste die mocht proeven en zijn favoriete woordje is momenteel 'bah' (en 'iewww'), maar over deze koek deed hij niet moeilijk en peuzelde deze lekker op. Wij zelf hebben er ook van genoten, de kruiden komen goed tot hun recht. Als je het een dag laat staan (ja.... lastige klus ;-) ) is de koek nog lekkerder, omdat dan echt alle smaken zijn doorgetrokken.
Chocolate chip cookies (glutenvrij en vrij van geraffineerde suiker)
We hebben deze week heerlijke chocolate chip cookies voor je gemaakt.
Reactie plaatsen
Reacties