We hebben deze week heerlijke pindakoeken voor je gemaakt.
Voor deze koeken gebruikten wij doppinda's en dan denk je dat is wel een werk, nou dat is ook zo :-) Je kunt natuurlijk ook rauwe pinda's kopen bij de notenboer en deze dan 8 a 10 minuten roosteren in de oven van 200 °C. Ook hebben we van havervlokken meel gemaakt door het met een keukenmachine of staafmixer tot een grof meel te malen, We voegen dit toe zodat er een brosser effect ontstaat.
Het zijn lekkere koeken die een volle pinda smaak hebben. Je kunt ze lekker eten bij een kop koffie of thee. Een gezond tussendoortje zoet van smaak en lekker eiwitrijk.

Dit heb je nodig (voor 5 of 6 koeken)
75 gram geroosterde pinda's ( gemalen tot een grof meel)
60 gram havermeel
25 gram havervlokken (gemalen tot een grof meel)
6 stuks (verse) dadels
2 eetlepels pindakaas
1 theelepel bakpoeder
75 ml water
1 theelepel vanille extract of aroma
optioneel zijn: geroosterde pinda's om af te garneren.
Zo maak je het
- Doe het pindameel, samen met het havervlokkenmeel, havermeel en bakpoeder in een mengkom.
- Doe de dadels samen met de pindakaas en de vanille extract of aroma in een mengbeker en voeg het water toe.
- Maal dit met een staafmixer fijn.
- Voeg het vloeibare mengsel toe aan het meel en meng het tot een mooi soepel deeg.
- Laat het 15 minuten rusten.
- Maak er nu mooie pindakoeken van en leg ze op een bakplaat met bakmatje of bakpapier.
- Bak deze af in een voorverwarmde oven van 175°C voor 20 minuten.
Eet smakelijk!
Hebben de pindakoeken gesmaakt?
We vinden het leuk om van je te horen
Meer Healthy Bakken
Healthy Vegan Pistache Koekjes
Het is vandaag wereld pistache dag en ja we vonden wel dat we hier aandacht aan moesten besteden. Het is namelijk een super gezond nootje en Trientje is er ook echt dol op, dus we zetten dit nootje met veel liefde even in het zonnetje.
Healthy Vegan Citroencake (glutenvrij)
Onze dochter Demi wilde heel graag een citroencake en dus ging Peter aan de slag. We wilden een cake die ook echt op cake lijkt maken, dus beetje kruimelig en een licht krokante buitenkant. Dat is zeer goed gelukt en ook de bij de kinderen viel de cake goed in de smaak. Een lekkere gezonde cake, maar zoals ik gisteren schreef in de blog over calorieën geniet van een plakje (of 2), maar eet niet de hele cake in een keer op :-)
Pannenkoekentaart met mango-munt yoghurt (glutenvrij)
Wij kijken elke zondagavond graag naar Heel Holland Bakt en toen daar een pannenkoekentaart in voor kwam, keken we elkaar aan en wisten we genoeg. Dat gaan wij ook maken! Demi en Jip zijn dol op pannenkoeken en we bakken het meerdere keren per week, dus hoe we pannenkoeken moeten bakken weten we wel, maar een taart hadden we er nog nooit van gemaakt. Leuke uitdaging dus!
Healthy Vegan Pindakoeken (glutenvrij)
We hebben deze week heerlijke pindakoeken voor je gemaakt.
Healthy Vegan Kruidkoek (glutenvrij)
Deze heerlijke kruidkoek is makkelijk om te maken en echt super lekker om te eten. Jip, onze zoon van 2, was de eerste die mocht proeven en zijn favoriete woordje is momenteel 'bah' (en 'iewww'), maar over deze koek deed hij niet moeilijk en peuzelde deze lekker op. Wij zelf hebben er ook van genoten, de kruiden komen goed tot hun recht. Als je het een dag laat staan (ja.... lastige klus ;-) ) is de koek nog lekkerder, omdat dan echt alle smaken zijn doorgetrokken.
Chocolate chip cookies (glutenvrij en vrij van geraffineerde suiker)
We hebben deze week heerlijke chocolate chip cookies voor je gemaakt.
Reactie plaatsen
Reacties