Chocolate chip cookies (glutenvrij en vrij van geraffineerde suiker)

Gepubliceerd op 8 januari 2021 om 18:30

We hebben deze week heerlijke chocolate chip cookies voor je gemaakt. 

We gebruikten verse dadels, we zijn gek op de dadels van Yogi & Yousef (we worden niet gesponsord), maar je kunt natuurlijk elke verse dadel gebruiken die je wilt. Gedroogde dadels kan ook overigens, maar dan moet je ze even in warm water weken. Verder gebruikten we teffmeel, en als je teffmeel wilt gebruiken in recepten is de beste vuistregel dat je maximaal 25% van de benodigde bloem/meel uit teff bestaat. De kans bestaat anders dat het een te stevig koekje (of cake of taart e.d.) wordt. In dit koekje zorgt het voor een lekkere nootachtige smaak en geeft een lekkere zoete bite samen met de dadels. 

De koekje is licht bros van buiten en zacht van binnen. Een heerlijk koekje, waar beide van onze kinderen dol op waren. Zelf vonden we ze uiteraard ook geslaagd, anders staat het niet online. Een verrassend lekker koekje en heel makkelijk om te maken.

Dit heb je nodig (voor ongeveer 10 stuks)

100 gram boekweitmeel
75 gram havermout
20 gram teffmeel
1 theelepel bakpoeder
8 verse dadels
1 theelepel vanille-extract of aroma
2 eetlepels cacaonibs
3 eetlepels pindakaas
1 eetlepel cacao
300 ml water

Zo maak je het

  • Maal de dadels fijn samen met de havermout en het water
  • Doe de boekweitmeel, teffmeel, cacao en bakpoeder in een mengkom
  • Voeg het dadel/havermout/water mengsel samen met de vanille extract of aroma en pindakaas toe.
  • Meng het tot een mooi soepel deeg en doe de cacaonibs er bij en kneed het tot een mooi soep deeg.
  • Laat het ongeveer 20 minuten rusten en maak er dan 10 mooie bolletjes en druk deze plat tot koeken
  • Zet ze 20 minuten in de oven op 175 graden.

Eet smakelijk!

 

Ben je al lid van onze GRATIS Facebookgroep Healthy Vegan?
We delen daar regelmatig leuke voedingsweetjes en recepten.

 

 

 

VOLG JE ONS AL?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.