Healthy chocoladecake met kersen (glutenvrij)

Gepubliceerd op 11 december 2020 om 13:30

Chocolade en kersen, dat is wat ons betreft een perfecte combinatie. Toen we afgelopen week deze bakvorm tegen kwamen bij de Albert Heijn wisten we direct wat we er mee wilden gaan maken. 

Verse kersen zijn niet in het seizoen, daarom gebruiken we kersen uit de diepvries. De smaak is er niet bepaald minder om!

Deze cake laat weer zien dat je echt geen suiker of olie nodig bent om iets lekkers te maken en vind je het nog niet zoet genoeg? Dat is een kwestie van gewenning!

Het recept is geschreven voor een standaard cakevorm, de vorm die wij gebruikten was een stukje groter. Als je dat ook wilt, dan doe je het recept x1,5. 

Is glutenvrij belangrijk voor je? Kies dan glutenvrij gecertificeerde havermeel, havermout en boekweitmeel.

Dit heb je nodig 

150 gram havermeel
50 gram boekweitmeel
300 ml water
2 eetlepels havermout
1,5 rijpe (!!) banaan
3 volle eetlepels cacao
80 gram kersen (diepvries)
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel bakingsoda (+ zuur van bijv. citroensap)

Optioneel: als je het iets zoeter wilt, kun je nog 5 dadels toevoegen en mengen met de havermout en banaan in de blender.

Benodigd

Cakevorm (gebruik je een ster net als wij, dan moet je het recept 1,5 keer pakken)
Oven: voorverwarmen op 175 graden

Zo maak je het 

  1. Meng de havermeel met de boekweitmeel en voeg hieraan de bakpoeder en cacao toe. Meng dit zorgvuldig door elkaar.
  2. Meng vervolgens het water met de havermout en banaan en doe dit in een blender of meng het met een staafmixer door elkaar
  3. Overgiet de diepvries kersen met heet water en dep ze droog met een theedoek en schep het er dan doorheen.
  4. Voeg nu de bakingsoda toe en het zuur, schep het zorgvuldig door het mengsel.
  5. Schep het nu in je vorm en zet het voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Check het met een saté prikker of je cake gaar is.

Eet smakelijk!




Wil jij alles weten over gezond plantaardig eten?
We geven aankomende week 2x de gratis online Masterclass Healthy Vegan!

 

 

VOLG JE ONS AL?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Winny
een maand geleden

Maken jullie zelf je havermeel door havermout te malen of kopen jullie het al gemalen?

Trientje | De Veganistische Keuken
een maand geleden

Wij kopen al gemalen havermeel omdat we hebben gemerkt dat het iets luchtiger is in bakrecepten. Ik denk dat je wel havermout kunt malen in dit recept tot een soort meel, maar dan zou je 200 gram moeten gebruiken en de boekweitmeel weglaten omdat het anders iets te vast zal worden. Groet, Trientje

Winny
een maand geleden

Top bedankt. Ik heb volkoren havermeel en volkoren boekweit meel bij de Ekoplaza gehaald. Ik neem aan dat de hoeveelheid vocht nu het zelfde blijft?

Trientje | De Veganistische Keuken
een maand geleden

Jaa dat blijft hetzelfde!