Healthy vegan brownie met hazelnootspijs vulling

Gepubliceerd op 27 november 2020 om 16:00

Zoek je een bijzonder lekker bakrecept? Dan hoef je niet verder te zoeken, want deze brownies hebben een hazelnootspijsvulling en de combinatie is zo ontzettend lekker! 

Geen toegevoegde suikers, geen olie, glutenvrij.... en toch ontzettend smaakvol! Natuurlijk is het geen vrijbrief om alle brownies maar op te eten, want je calorie bankrekening rinkelt wel door, maar je kunt hier met een gerust hart een stukje van nemen.

Misschien denk je in eerste instantie dat het moeilijk is om te maken, maar dat valt echt reuze mee!

Is glutenvrij belangrijk voor je? Gebruik dan wel glutenvrij gecertificeerde havermeel en voor de melk havermout.

Wist je trouwens dat de recepten van de Healthy Vegan Academy ook voor 98% glutenvrij zijn en bij de overige 2% duidelijk staat vermeldt hoe je dit makkelijk vervangt? Natuurlijk is er ook een volkoren variant te gebruiken als je liever niet glutenvrij eet. Nog maar een paar dagen dat je 50% korting krijgt, check hier alle informatie! 

Dit heb je nodig (voor +/- 8-10 stuks)

Voor de brownie

200 gram havermeel
50 gram hazelnotenmeel
375 ml havermelk (zie link om het makkelijk zelf te maken)
40 gram cacao
4 dadels
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel bakingsoda + zuur (bijv. een halve citroen uitgeperst)

Voor het spijs

100 gram gedroogde abrikozen
100 gram hazelnotenmeel
4 dadels

Benodigd
Bakvorm
Bakpapier
Oven, voorverwarmen op 175 graden

Zo maak je het

Het spijs

  1. Zet de gedroogde abrikozen en de dadels met heet water in de week voor ongeveer 5 minuten.
  2. Giet dan het water af en pureer het geheel met een staafmixer of keukenmachine.
  3. Schep dan de hazelnotenmeel door de abrikozen en dadels en je hebt een mooie spijsvulling.

Het browniebeslag

  1. Doe de havermeel, hazelnotenmeel, cacao en bakpoeder in een kom en meng dit goed door elkaar.
  2. Pak een bakje en doe hierin de dadels en giet hier kokend heet water over en laat dit 2 minuten staan.
  3. Vervolgens giet je het water af en pureer je de dadels fijn met een staafmixer of keukenmachine, voeg dit dan toe aan het meelmengsel.
  4. Voeg nu beetje bij beetje de havermelk toe en zorg dat het goed opgenomen wordt.
  5. Beleg alvast een vorm met bakpapier. en als laatste schep je er de bakingsoda door en iets van zuur om de bakingsoda beter haar te werk te laten doen.
  6. Beleg de bakvorm met een dunne laag van het brownie-mengsel en leg hierboven op de spijs.. Zorg dat de randen geen spijs bevatten.
  7. Als je het goed hebt belegd met spijs schep je er een wat dikkere laag browniebeslag bovenop. Strijk dit mooi uit.
  8. Zet het dan in de oven voor 30 minuten.
  9. Als het klaar is, laat het dan afkoelen en snij daarna mooie vierkanten. 

Eet smakelijk!

 

 

1 januari openen we de deuren van de Healthy Vegan Academy!
Wil jij gezond plantaardig eten en iedere maand inspiratie krijgen door 
kookvideo's, weekschema's, dagmenu's, masterclasses en de community?
Klik dan hier voor alle informatie, nog een paar dagen met 50% korting!

 

VOLG JE ONS AL?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.