Healthy vegan blondies style cakejes met pecan, peer en koffiesmaak (glutenvrij)

Gepubliceerd op 15 november 2020 om 12:30

Blondies zijn natuurlijk eigenlijk met witte chocolade en dat bevat dit recept niet, daarom hebben we er een blondies style cakeje van gemaakt en ja... de smaak is echt heerlijk geworden! De smaakcombinatie van pecannoten met peer, de koffiesmaak, maar ook de gedroogde abrikozen, het is allemaal in balans. 

Het is een recept die niet moeilijk is te maken en waarmee je iedereen zeker verrast. We gebruiken het woord yog in plaats van yoghurt in het recept, omdat Abbot Kinney's wat ons betreft een geweldig nieuwe slogan introduceerde met 'flip to yog, skip the hurt' Je kunt natuurlijk ook een andere soort yog(hurt) gebruiken als je dat in huis hebt, het 'voordeel' van ongezoete kokosyog is dat het een lekkere frisse smaak geeft. We gebruikten glutenvrije meelsoorten, maar is dit echt belangrijk voor je, dan doe je er goed aan om glutenvrije gecertificeerde meel en havermout te kopen.

Dit heb je nodig (voor ongeveer 10 stuks)

100 gram havermeel
25 gram havermout
125 gram boekweitmeel
250 ml water, gestaafd met 5 eetlepels havermout (havermelk)
150 ml ongezoete kokosyog
1 hand pecannoten
1 peer
8 gedroogde abrikozen, geweld
3,6 gram koffie, aroma rood (oploskoffie)
1 volle theelepel bakpoeder
1 mespuntje bakingsoda met een beetje een zuur (bijv. citroen)

Benodigdheden

  • Brownie of bakblik
  • Bakpapier
  • Oven: voorverwarmen op 175 graden

Zo maak je het

  1. Meng de boekweit- en havermeel samen met de havermout.
  2. Hou +- 12 stuks pecannoten apart en hak de overige fijn en schep dit door het meel samen met de bakpoeder en koffie.
  3. Snij nu de peer in stukjes (met schil, zonder klokhuis), snij het in blokjes en voeg dit toe aan het meelmengsel.
  4. Snij de gewelde abrikozen in stukjes en voeg dit er ook aan toe.
  5. Schep er nu de kokosyog aan toe, schep dit er doorheen en voeg dan de zelfgemaakte havermelk toe. Meng dit er heel goed doorheen zodat er een mooi beslag ontstaat.
  6. Als laatste voeg je de bakingsoda toe met het zuur.
  7. Schep het dan in een brownievorm die je bekleed hebt met bakpapier en beleg het met de overgebleven pecannoten, druk deze een klein beetje in het beslag.
  8. Zet het voor 30 minuten in de oven
  9. Als het klaar is haal je het uit de vorm en snij je het in mooie stukken.

Eet smakelijk!

Download het recept hier in PDF

 

Alles leren over gezond plantaardig eten?
1 januari openen de deuren van onze eigen Healthy Vegan Academy!
Klik op deze link voor alle informatie!

 

 

VOLG JE ONS AL?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.