Speculaas Focaccia muffins

Gepubliceerd op 25 oktober 2020 om 15:15

We maakten al eens focaccia muffins voor de high tea, maar die waren niet whole food plant-based.
Deze muffins wel en dan ook nog in stijl van het najaar met speculaaskruiden en fruit.

Een hele smakelijke muffin, makkelijk te maken en als je ze in een luchtdichte bakje bewaard kun je ze de volgende dag ook nog prima eten.
Met smaken en ingrediënten kun je variëren, dus is appel of abrikoos niet zo je ding? Dan kun je ander (gedroogd) fruit gebruiken wat wel je smaak is!

Dit heb je nodig (voor ongeveer 8 stuks)

200 ml lauwwarm water
1 theelepel bakpoeder
300 gram volkoren tarwemeel
1 banaan
1/2 appel geraspt
1 zakje (7 gram) gedroogde gist
1 eetlepel speculaas kruiden
8 gedroogde abrikozen (fijn gehakt)

Zo maak je het

  • Doe de volkorenmeel in de mengkom en voeg hier het zakje gist, bakpoeder, geraspte appel en de speculaaskruiden toe.
  • Doe in een mengbeker de banaan en voeg het lauwwarme water toe en staaf dit met een staafmixer fijn.
  • Voeg het banaan water mengsel toe aan het meel en roer dit alles met een lepel tot een samenhangend deeg. Kneed het goed door voor ongeveer 5 minuten. Is het te plakkerig voeg nog wat meel toe.
  • Doe het deeg nu in een mengkom, de dit af met een vochtige theedoek en laat het voor ongeveer 30 minuten rijzen.
  • Na de 30 minuten verdeel je het deeg in 8 gelijke stukken en maak er een bolletje van. Duw er de fijn gehakte gedroogde abrikozen in.
  • Doe de bolletjes in een papieren muffinvormpje en doe deze in een muffin blik en bak ze voor 10 minuten in een oven van 250 °C.

 

Wil jij alles weten over koken en bakken zonder olie?
We geven donderdag een GRATIS Masterclass, waar jij bij kunt zijn.
Klik hier voor alle informatie!

 

Volg je ons al?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.