Pompoen cake #glutenvrij #wfpb

Gepubliceerd op 27 september 2020 om 18:30

Zeg je herfst, zeg je pompoen en daar gaan we de komende weken leuke dingen van maken. We wilden er ook iets mee bakken en toen kwamen we uit bij de pumpkin cake, zo heerlijk. Het kruidenmengsel maakten we zelf, maar je kunt ook een kant en klare koekkruiden variant gebruiken. Net wat je zelf lekker vindt. 

De cake is whole food plant-based en ontzettend lekker! We gebruikten geen toegevoegd suiker of zoetstof, dus nee het is geen hele zoete cake, maar wel eentje met heerlijke smaken. Ceylon kaneel is anders dan de standaard kaneel, omdat het een subtielere, warmere en aangenamere smaak heeft en daarom zeer geschikt voor recepten als deze.

De cake is glutenvrij, maar is dat belangrijk voor je zorg er dan wel voor dat je glutenvrij gecertificeerde havermeel en havermout gebruikt.
Heb je geen tijgernotenmeel, dan kun je natuurlijk ook een ander soort meel gebruiken zoals bijv. boekweitmeel. Je cake wordt dan wel iets steviger, maar dat kan deze cake prima hebben.

Cakevorm: 25 cm Oven voorverwarmen op: 175 graden Oventijd: 45 minuten

Dit heb je nodig

100 gram tijgernotenmeel
100 gram havermeel
25 gram maïzena of tapiocazetmeel
200 ml water staven met 2 eetlepels havermout
200 gram flespompoen
1 overrijpe banaan
1/2 theelepel bakpoeder
1 theelepel bakingsoda + 1 theelepel citroensap (of appelciderazijn voor zuur)
2 eetlepels 100% pindakaas (evt. met nootjes)

Maak een kruidenmengsel van
1,5 tl gemberpoeder
1 theelepel kardemom
2 theelepels ceylon kaneel

Zo maak je het

  1. Kook de pompoen in 15 minuten gaar.
  2. Doe ondertussen de tijgernotenmeel, havermeel en maizena in een kom. Schep er ook het kruidenmengsel door.
  3. Pureer de banaan met een staafmixer fijn en schep dit door het meelmengsel, net als de havermelk die je zelf hebt gemaakt.
  4. Als de pompoen gaar is, pureer je deze ook met een staafmixer fijn en voeg dit ook toe.
  5. Voeg dan de bakpoeder en bakingsoda + citroensap toe
  6. Zet het 45 minuten in de oven en check met een sate prikker of het gaar is.
  7. Haal het dan uit de oven en besmeer het met de pindakaas
  8. Laat het daarna even afkoelen en dan kun je er heerlijke plakken van snijden.

 

Alles weten over whole food plant-based?
We geven binnenkort een online Masterclass,
waarin we alles vertellen wat je moet weten!

 

 

Volg je ons al?


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Eva
5 dagen geleden

Hi, wil dit graag een x maken maar wat zijn de waterstaven? En due komen niet terug toch in de beschrijving? En er staat havermelk toevoegen maar dit zie ik weer niet staan tussen de ingredienten. Of kijk ik verkeerd? Hoor het graag want het ziet er lekker uit

Trientje | De Veganistische Keuken
5 dagen geleden

Hi Eva, bedankt voor je bericht. De havermelk maak je zelf door de 200 ml water en de 2 eetlepels met een staafmixer te staven. Je kunt ook kant en klare havermelk gebruiken, maar dan is het niet whole food plant-based, die keuze is aan jezelf. Kun je zo verder met het recept? Groetjes, Trientje