Proteïne koeken met tijgernotenmeel

Gepubliceerd op 13 september 2020 om 14:00

Gisteren kreeg ik tijgernotenmeel binnen van Holland & Barrett, ze hadden daar een aanbieding in meelsoorten van 2+1 gratis en onze kast was helemaal leeg, dus besloten we ook een soort erbij te doen die we nog niet kenden. Beter gezegd we kenden tijgernotenmeel wel van naam en gezondheidseigenschappen, maar hebben er nog nooit mee gebakken. 

Het bakt heel makkelijk, het neemt alleen iets meer vocht op als andere meelsoorten. Het is een glutenvrije meelsoort en kan ook gebruikt worden bij een notenallergie, ideaal als vervanging voor bijvoorbeeld amandelmeel. Het is overigens ook goedkoper dan amandelmeel.

De koek die wij hebben gebakken is een heel goede koek om mee te nemen als tussendoortje of om te eten bij je ontbijt, want het is zeer vullend. Dat komt mede omdat het ontzettend vezelrijk is en rijk aan eiwitten. Daarnaast bevat het vitamine E en is het rijk aan de mineralen kalium, calcium, ijzer en magnesium.

We gebruikten geen toegevoegde suikers en toch is de koek zoet, dat komt mede omdat tijgernotenmeel zoet is. Wist je trouwens dat we a.s. donderdag een gratis Masterclass geven over hoe je suiker en zoetstof vervangt? Er zijn nog plekjes, dus geef je zeker op als je dit nog lastig vind!

 

Dit heb je nodig (voor 6 flinke koeken)

100 gram tijgernotenmeel
60 gram havermout
1 banaan
1 handje cashewnoten, fijn gehakt (kan ook zonder als je bijv. notenallergie hebt)
1 theelepel pindakaas
1 eetlepel rauwe cacao
1 eetlepel geraspte kokos
1/2 theelepel vanille extract of aroma
1/2 theelepel bakpoeder
Scheutje water

OVEN: voorverwarmen op 175 graden

Zo maak je het

  1. Meng de tijgernotenmeel met de havermout, banaan en pindakaas. 
  2. Doe er dan de kokos, vanille-extract, rauwe cacao en fijn gehakte cashewnoten bij.
  3. Doe er als laatste de bakpoeder bij en dan een scheutje water, zodat je er een smeuïge massa van kunt maken.
    Voeg het water beetje bij beetje toe, zodat je niet teveel toevoegt.
  4. Maak er dan een rol van en snij hier vervolgens plakken en vorm mooie ronde robuuste koeken.
  5. Zet het in de oven voor 15 minuten en laat het dan afkoelen. 

Eet smakelijk!

 

Volg je ons al?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.