Stevig en healthy vegan mueslibrood

Gepubliceerd op 1 augustus 2020 om 20:00

Dit is een stevig mueslibrood, na een plak ben je goed verzadigd. Voedzaam is het ook zeker door alle pure ingrediënten die het bevat, we hebben geen suiker of vetstof gebruikt. Het kneden vergt wel wat spierballen, maar het eindresultaat is het meer dan waard vinden wij!

Het is ook geen moeilijk recept, maar het vergt vooral veel wachttijd. 2,5 uur aan rijzen en 45 minuten in de oven.
Dus vooral geschikt als je een middagje niet veel te doen hebt! 

Met noten kun je variëren, dus heb je nog noten staan gebruik ze dan lekker! Wij gebruikten verder rozijnen en gedroogde abrikozen, maar ook hier kun je lekker mee variëren. Dus maak zeker je eigen broodje ervan mocht je andere ingrediënten in huis hebben. 

Dit heb je nodig

Voor het brood
500 gram volkorenmeel
5 gram zout
9 gram gedroogde gist
300 ml lauwwarm water

Voor de vulling
50 gram walnoten
1 appel
60 gram rozijnen
60 gram gedroogde abrikozen
60 gram havervlokken
20 gram kokosrasp
20 gram zonnebloempitten

Zo maak je het

1. Doe de volkorenmeel in een kom en voeg de gist en lauwwarm water toe. Zorg dat dit water niet te koud is. 
Roer dit met een lepel goed door elkaar, voeg de zout toe en kneed het dan verder tot een soepel deegje.
Kneed zeker zo'n 10 minuten goed door.

2. Zet het dan afgedekt met een natte doek een half uur te rijzen op een warme plek.

3. Wel de rozijnen en abrikozen in wat warm water. Snij daarna de abrikozen in kleine stukjes. Rasp de appel.
4. Meng dan de havervlokken, kokosrasp en zonnebloempitten met elkaar.

5. Als het brood heeft gerezen haal het dan uit de kom en kneed het havermengsel, de geraspte appel en rozijnen-abrikozen mengsel door het brood.

6. Vorm de broden zoals je ze wilt hebben en leg ze op een bakpapier, bedek het met een theedoek en plastic zak en laat het rijzen voor 2 uur. Je kunt er een heel groot brood van maken of, zoals wij deden, 2 kleinere broodjes van maken.

7. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de bakplaat in de oven zodat deze warm is. 

8. Als je brood klaar is met rijzen, haal je de bakplaat uit de oven en schuif je, je broden er met het bakpapier op en zet het dan voor 40 tot 45 minuten in de oven. Als het brood hol klinkt als je er aan de onderkant op klopt is deze goed.

 

Eet smakelijk!

 

We geven binnenkort een online Masterclass over whole food plantbased!
Meer hierover weten? Klik dan hier!

 

 

Laat weten wat je van dit recept vindt!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Volg je ons al?


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.