Healthy vegan brownie *suikervrij *glutenvrij

Gepubliceerd op 26 juli 2020 om 08:30

Deze brownies zijn gemaakt van alleen hele producten, geen suiker of zoetstof toegevoegd en toch hartstikke lekker en zelfs zoet.
Het zijn echte brownies, maar dan niet met bakken suiker of olie. Hou je niet van zoete aardappel? Zelfs dan zijn deze brownies een aanrader, want je hebt het niet meer door.

Demi zal ook nooit een zoete aardappel eten, maar bij deze brownies moest ze bekennen dat ze toch wel lekker waren.

Wil je geen banaan, dan kun je deze vervangen door 10 dadels en kun je niet tegen noten of vind je de prijs van amandelmeel te hoog? Je kunt dit vervangen door boekweitmeel. Wij gebruikten rauwe cacao, maar je kunt ook prima gewone cacao gebruiken als je dat in huis hebt. Oftewel: je kunt er veel kanten mee op!

Aantal: 12 stuks Bereidingstijd: 25 minuten (incl. stoomtijd zoete aardappel) Oventijd: 30 minuten

Dit heb je nodig
600 gram zoete aardappel, geschild & in stukken gesneden
75 gram amandelmeel
25 gram havermeel
1 banaan
1 eetlepel kokosrasp
2 theelepels bakpoeder
1 eetlepel lijnzaad, aangeroerd met 2 eetlepels water
3 volle eetlepels rauwe cacao

Oven voorverwarmen: 175 graden

Zo maak je het
1. Stoom de zoete aardappel in +- 20 minuten beetgaar.
2. Maal in de keukenmachine de gestoomde zoete aardappel, banaan en kokosrasp fijn.
3. Voeg in een andere kom de amandelmeel, havermeel, cacao, bakpoeder en het lijnzaadpapje en meng vervolgens beide komen goed door elkaar.
4. Doe het dan in een vorm die je met bakpapier hebt bekleed en bak het in 30 minuten af op 175 graden.
5. Als de brownie klaar is, laat het dan even minimaal 10 minuten afkoelen alvorens te serveren.

 

 

We geven binnenkort een Masterclass over het whole food plantbased principe.
Heb je hier interesse in? Check dan deze link voor alle informatie!

 

 

Laat je een beoordeling achter?

Rating: 5 sterren
1 stem

Volg je ons al?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.