Healthy appelcake bakje uit de oven

Gepubliceerd op 2 juli 2020 om 15:00

We wisten niet zo goed waar we dit appelcake bakje onder moesten plaatsen, want het is nogal veelzijdig eigenlijk. Je kunt het als ontbijt gebruiken, maar ook als tussendoortje of snack. We hebben maar besloten het onder bakken te zetten, omdat het in de oven moet en op appeltaart lijkt! Het is een soort mugcake, maar dan uit de oven!

De smaak is erg lekker, maar er zit geen suiker in, geen zoetstoffen en het is zelfs helemaal glutenvrij! 

Dit heb je nodig
50 gram amandelmeel
3/4 theelepel bakpoeder
60 ml havermelk*
1/2 rijpe banaan
1 kleine appel, in stukjes gesneden
1/2 theelepel kaneel
klein handje cashewnoten, fijngehakt

*havermelk kun je makkelijk zelf maken door 60 ml water te mengen met 1 eetlepel havermout.
Even laten staan en giet het dan door een bolzeef zodat de havermout niet in het recept komt. 

Zo maak je het
Doe de amandelmeel in een kom en schep er de bakpoeder bij, voeg de banaan toe en de havermelk.
Meng dit goed door elkaar en doe er dan de appel en kaneel bij. Als laatste voeg je de fijngehakte noten toe.

Doe het in 2 wat kleinere bakjes of 1 grote die in de oven kunnen en zet het dan voor 30 minuten in de oven op 175 graden.

Als ze eruit komen, even laten afkoelen en smullen maar!

 

We hebben een nieuwe datum voor de Online Masterclass "Gezond Vegan eten"

Alle informatie vind je via deze link!

 

Laat weten wat je van het recept vindt!

Rating: 5 sterren
1 stem

Deel het recept gerust met anderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »