Morgen is het Vaderdag en wil je nu nog iets lekkers maken, dan kunnen we je deze tropische vruchten muffins erg aanraden.
De combinatie is verrassend lekker en het maken is pees-of-koekie!
Een makkelijk en gezond recept, meer gemak kunnen we je niet bieden. De muffin blijft wel wat zacht, dus na 25 minuten is hij wel klaar. Dat zachte hoort er bij. Hier gingen de muffins makkelijk op en vooral Jip was groot fan!
Het is een glutenvrije muffin, maar is dit belangrijk, dan moet je wel even letten op glutenvrij gecertificeerde havermout.

Aantal: 6 stuks Bereidingstijd: 5 minuten Oventijd: 25 minuten
Oven voorverwarmen op 200 graden
Dit heb je nodig
100 gram havermout
75 gram (verse) dadels
2 rijpe bananen (liefst met spikkels)
50 gram ananas
2 eetlepels RAW cacaonibs
1,5 eetlepel kokosrasp
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel bakingsoda
1/2 citroen voor sap
Zo maak je het
1. Doe alle ingrediënten, behalve de RAW cacaonibs, bakingsoda en citroensap, in een keukenmachine en meng het tot een mooie massa.
2. Schep er dan de RAW cacaonibs doorheen en voeg vervolgens de bakingsoda en citroensap toe.
3. Verdeel het beslag over 6 vormpjes (je kunt evt. nog wat RAW cacaonibs als topping bovenop leggen) en zet het 25 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Hou je van lekkere en gezonde recepten? Op 1 juli komt ons e-kookboek Healthy Vegan uit!
50 recepten, allemaal 100% healthy! Klik hier voor alle informatie
Laat weten wat je van het recept vindt!
Deel het gerust met anderen!
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Ft%2Fy%2Fb%2Ftemp-irwuhbnbwbvkzhgngikn%2Fctmbhz%2FTrientje3-31.png)
Reactie plaatsen
Reacties