Healthy ontbijtkoek *glutenvrij *suikervrij

Gepubliceerd op 7 juni 2020 om 15:00

Ontbijtkoek in de winkel zitten altijd boordevol ongezonde ingrediënten en dat maakt dat wij ze niet kopen. Demi, onze dochter, is echter wel dol op ontbijtkoek en heeft gevraagd of wij dit konden maken. Het resultaat is echt heel smakelijk geworden en ook nog eens makkelijk om te maken. 

Haver is van nature glutenvrij, maar door het proces kan het soms besmet zijn met gluten. Is glutenvrij belangrijk voor je, koop dan glutenvrij gecertificeerde variant.

Aantal: 1 ontbijtkoek Bereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 25 minuten

Dit heb je nodig
100 gram boekweitmeel
100 gram havermeel
4 eetlepels appelstroop (puur appel, zonder suiker)
6 dadels
1/2 theelepel koekkruiden
1/2 theelepel kaneel
2 theelepel bakpoeder
125 ml kokosyoghurt
snufje zout

Oven voorverwarmen op 175 graden

Zo maak je het

1) Bekleed een cakeblik op de bodem met een velletje bakpapier en verwarm de oven alvast voor op 175 graden.
2) Week de dadels 5 minuten in kokend heet water. Na 5 minuten giet je het water af en maal je de dadels fijn samen met de appelstroop en yoghurt zet het mengsel op zij.

3) Pak een kom en doe hierin de boekweitmeel en havermeel, koekkruiden, kaneel en bakpoeder + een snufje zout en meng dit goed door elkaar.
4) Voeg dan het meelmengsel en dadelmengsel samen en meng het goed door elkaar. Schep het vervolgens in de cakeblik.
5) Zet het voor 25 minuten in de oven en prik even in de cake met een saté prikker om te kijken of je ontbijtkoek echt klaar is.

 

Wij geven donderdag 25 juni een Masterclass Gezond Vegan eten.
Wil je er meer over weten? Check deze link!

 

 

Laat weten wat je van het recept vindt!

Rating: 5 sterren
1 stem

Deel het recept gerust met anderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »