Carrot cake muffins

Gepubliceerd op 31 mei 2020 om 12:00

Hou jij van cupcakes, maar dan gezond? Dan hebben we nu een super leuk recept voor je!
Deze carrot cake muffins zijn niet alleen makkelijk om te maken en super lekker, maar bevatten ook geen toegevoegde suikers of zoetstoffen, zijn glutenvrij* en bevatten geen olie of boter. 

Het leuke is, ze zijn super lekker om te eten en ze blijven toch lekker zacht. 

*als glutenvrij belangrijk voor je is, let dan op dat je glutenvrij gecertificeerde havermeel, havermout en boekweitmeel koopt.

Aantal: 8-10 Bereidingstijd: 15 minuten Oventijd: 25 minuten

Dit heb je nodig
100 gram geraspte wortel
5 dadels
1 eetlepel pindakaas (100% puur)
25 gram havermout
100 ml water
50 gram havermeel
50 gram boekweitmeel
2 eetlepels lijnzaad
3 eetlepels water
1/2 sinaasappel voor sap
1 1/2 theelepel bakpoeder

Oven: voorverwarmen op 175 graden

Zo maak je het

  1. Maal de dadels met de pindakaas en geraspte wortel in een keukenmachine fijn tot een plakkerige massa. Doe dit in een mengkom.
  2. Doe 2 eetlepels gebroken lijnzaad in een bakje samen met 3 eetlepels water en laat dit ongeveer 5 minuten staan.
  3. Doe 25 gram havermout met 100 ml water in een maatbeker en staaf dit met een staafmixer fijn. Laat ook dit even staan.
  4. Doe de havermeel en boekweitmeel bij het plakkerige mengsel en giet er nu ook het havermout-lijnzaad mengsel erbij. Meng alles heel goed door elkaar!
  5. Voeg nu de bakpoeder en sinaasappelsap toe en meng dit er goed doorheen.
  6. Schep het beslag in de muffinvormpjes en bak ze in 25 minuten klaar in de oven.

Eet smakelijk!

 

Laat weten wat je van dit recept vindt!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deel het recept gerust met anderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »