No bake fruit-notenreep met abrikoos, noten en chocolade

Gepubliceerd op 1 april 2020 om 10:00

Dit is een lekkere reep, die ook goed bij kinderen in de smaak zal vallen. Op het eerste oog kun je denken, wat een calorieën, maar daar staat veel tegenover. Noten zijn gezond, dat is algemeen wel bekend en per reep zitten er 20 gram in, wat neerkomt op een klein handje. Zo zitten hazelnoten boordevol B-vitaminen (alleen geen B12) en verder bevat het vitamine C, E en K. Ook om je mineralen binnen te krijgen zijn hazelnoten erg goed, ze zitten boordevol mangaan en koper en daarnaast bevatten ze rijkelijk ijzer en magnesium. 

Amandelen zijn ook rijk aan vitamine E, een vitamine die goed is voor je zenuwstelsel, spieren, huid en je hart. Ze zijn ook rijk aan magnesium, wat niet voor niets het antistress mineraal wordt genoemd en erg belangrijk is voor je algehele gezondheid. Ook bevatten amandelen, net als veel andere noten, veel onverzadigde vetzuren die goed zijn voor je gezondheid.

Pure chocolade kent ook gezondheidsvoordelen, tenminste als je een variant hebt met een cacaogehalte van 70% of meer. Internet geeft er allerlei claims aan, maar het komt vooral doordat pure chocolade ook magnesium bevat, wat goed is voor ontspanning. 

Al met al een reep met veel complete ingrediënten, lekker om af en toe te eten en makkelijk om te maken. 

Dit heb je nodig (voor 4 mooie bars)

40 gram amandelen, gemalen
40 gram hazelnoten, gemalen
40  gram havermout
25 gram pure chocolade, tot snippers gesneden
1 eetlepel geraspte kokos
3 eetlepels dadelstroop
10 abrikozen, geweld in warm water voor +- 30 minuten

Zo maak je het
Maal de abrikozen met de dadelstroop totdat de abrikozen fijn zijn. Doe dit in een mengkom en voeg er de gemalen noten, geraspte kokos, havermout en chocoladesnippers aan toe. Meng dit goed door elkaar tot er een plakkerige bal ontstaat. Pak een brownievorm (of ovenschaal) en leg er een vetvrij stukje bakpapier in. Druk de bal in de vorm tot er een platte plak ontstaat. Druk het goed aan, als het kleeft aan je handen, kun je, je handen even nat maken. Zet het voor een halve dag in de koelkast. Als je ze uit de koelkast haalt, snij er dan mooie repen van.

 

Eet smakelijk!

Laat weten wat je van het recept vindt!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deel het recept gerust met anderen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

 »