Print Friendly, PDF & Email

Deze gevulde paprika komt uit onze kook-community. Het is een gerecht vol voedingsstoffen én super lekker. We doen het gerecht niet in de oven, om alle voedingsstoffen van de paprika te bewaren. Wist je dat een paprika van 100 gram 150 mg vitamine C bevat? Vitamine C is gevoelig voor warmte, om er dus zoveel mogelijk profijt van te hebben, kun je deze het beste eten zonder te verwarmen.

De kook-community is een online omgeving waar je contact kunt hebben met anderen die hetzelfde pad op zijn gegaan voor wat betreft eten én daarnaast krijg je iedere week nieuwe recepten. Alles omtrent whole food plant-based koken komt voorbij, een grote variatie aan recepten, live online kook-workshops (die je terug kunt kijken, handig voor als je niet kunt op die datum), online Masterclasses én een database met ontbijt- en lunchrecepten. O…ja zou ik de kookfilmpjes bijna vergeten.

Alle recepten zijn whole food plant-based, gluten-, tarwe- en sojavrij. Heb je te maken met allergieën en/of intoleranties? Wij denken altijd graag met je mee. Wil je alles weten over onze kook-community, klik dan hier!

Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig

2 paprika’s
1/2 ui
60 gram zilvervliesrijst
100 gram champignons
150 gram zoete aardappel
4 eetlepels kikkererwten
1 teentje knoflook
1/2 theelepel tijm
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gember

Zo maak je deze gevulde paprika met zoete aardappel

Kook de zilvervliesrijst volgens de voorschrift op de verpakking, voeg de tijm en wat zeekraalzilt toe aan het water.
Snijd de champignons, ui en knoflook fijn, de zoete aardappel in blokjes en doe het met een laagje water in een bakpan. Zet dit op hoog vuur en doe de kerrie, kaneel en gember er ook bij. Zet het vuur uit na ongeveer 3-4 minuutjes. Giet de zilvervliesrijst af zodra deze klaar is.
Voeg hier vervolgens kikkererwten aan toe. Roer het geheel goed door elkaar en voeg dan het warme champignons-ui mengsel er ook aan toe.

Snijd het dekseltje van de paprika en maak de paprika van binnen schoon,
Schep dan het mengsel in de paprika en serveer het.

Tip: je kunt ervoor kiezen om er edelgistvlokken over te strooien, lekker en super gezond!

Eet smakelijk!

Kcal 305 Eiwit 10,3 gram Koolhydraten 52,9 gram Vet 3,2 gram Voedingsvezel 11,6 gram
Kalium 981 mg Calcium 69 mg Magnesium 106 mg IJzer 2,6 mg Vitamine A 597 ug Vitamine E 4,9 mg Vitamine C 186 mg

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Klik hier voor hét boek over whole food plant-based eten!

 

Boost je gezondheid met plantaardig eten

Nee, dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This