Print Friendly, PDF & Email

Dit recept is super makkelijk om te maken en tegelijkertijd zo ontzettend lekker, daarnaast ook nog eens heerlijk voor de herfst.
We gebruikten de gedroogde appeltjes eigenlijk alleen zodat het geheel lekker zoet wordt, maar het kan ook prima zonder. Het ligt ook aan welke appel je gebruikt, want hoe zoeter de appel er om heen, hoe lekkerder dat voor het recept is.

De pinda’s hebben we zelf gebrand in de oven, omdat kant en klare pinda’s in olie worden gebakken. Onze recepten zijn whole food plant based en olie hoort daar niet bij. Is glutenvrij belangrijk voor je, kies dan voor glutenvrij gecertificeerde havermout.

Dit heb je nodig (voor 3 stuks)

2 zoete appels
4 eetlepels havermout
4 eetlepels (zelf geroosterde) pinda
2 theelepels 100% pindakaas (zonder toevoegingen)
4 stuks gedroogde appeltjes, fijn gesneden
1 theelepel kaneel

OVEN: 175 graden

Zo maak je het

Hol de appels uit en gooi het klokhuis weg, maar snij de rest fijn en meng dit met de havermout, pinda, kaneel en gedroogde appeltjes.
Doe er dan de pindakaas door en vul de appels met het havermout-pindamengsel en zet de appels 25 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This